Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 27°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bekle Bizi Süper Kupa

29 Mayıs 2022 13:33
179
A+
A-

Uzun bir maraton ve bu maraton sonrasında  şeref kürsüsüne çıkıp  kupayı kazanmak .

Kimilere göre hayal, kimilerine göre de çok zordu.

Ama, unutulan bir gerçek vardı ve bu gerçeğin adı da Sivasspor’du.

Kurulduğu günden bu güne kadar  dik duran ve “Yiğido duruşu”  taraflı tarafsız her kesin  takdirini kazanan ,Türk Futbolunun rengi, ahengi, sergilediği oyunu ile gönüllerde taht kuran ve “Gönüllerin Şampiyonu”olan   Sivasspor

Sivasspor’un 55 yıllık hasreti sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından, Avrupa’dan gelen Sivaslıların  sergilediği tablo görülmeye değerdi. Olimpiyat kırmızı-beyazlı renklerle donatılmış, Sivas meydanında şampiyonluk tezahüratları eşliğinde davullar vuruluyor,Hayallar çekiliyordu.

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buldu. 132 takım arasından gelip ve zirveye oturan ve oynadığı oyunu ile gönüllerde taht kuran Sivaspor” Kupanın büyüğü benim “ dedi.

Anadolu’dan çıkan iki  kardeş takımın  sergilediği oyun sonrasında kazanan elbette Sivasspor oldu.

Final öncesinde çok sözler söylendi, çok yazılar yazılıp, çok yorumlar yapıldı.Sivasspor’u favori göstermiyorlardı  ama, gerçek ortaya çıktı.. Bu gerçeğin adı da Sivasspor’du.

Herkes bir şeyler söyledi,yazdılar.yorum yaptılar ama,Kayserispor Teknik Direktörü  Hikmet Karaman’ın söylediği bir söz vardı,Hatırladınız mı ?

“Fenerbahçe’yi,Beşiktaş’ı,Galatasaray’ı,Trabzonspor’u yendik. Herhalde bundan sonra Barcelona ile kupada karşılaşırız “

Ah Hikmet hoca, vah Hikmet hoca

Sen Sivasspor’u nasıl göz ardı edersin.

Sivasspor’u  küçük görmenin bedelini  Olimpiyat’ta ödedin.

Uzun yıllardan beri  futbolun içerisindesin. Bu kapris,bu üst perdeden konuşmalar,rakip takımı küçük görmeler niye.

Ama sen haklısın, seni bu hayal aleminden  gerçek aleme çıkaracak ve seni gerçeklerle yüzleştirecek bir takım gerekiyordu ve bu takımın adı da Sivasspor oldu.

Bundan sonra söylemlerini daha dikkatli seçersin herhalde.

Hocam sen değil, senin gibi Sivasspor’u  küçük görenler. takımın sahada verdiği mücadele ve aldığı galibiyetlerle gerçeklerle yüzleştiler ve yüzleşmeye de devam edecekler. Takma kafana  aç  telefonunu ve Sivasppor  maçlarını ve marşlarını dinle,çok iyi gelir.

Uzun bir maraton ve bu maratonun sonunda elde edilen bir zafer.

Bu zaferin mimarlarına Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyelerine, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve ekibine, tüm kadrolarına ,ve her şeyden önemlisi  sahaya çıkıp yüreklerini ortaya koyan ve şampiyonluk kupasını kaldıran tüm futbolculara teşekkür ederiz

Son sözüm

Ziraat Türkiye Kupası bizim oldu.Bekle bizi Süper Kupa  seni de alacağız

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
2 Ekim 2022 20:24
17 Temmuz 2022 08:44
24 Nisan 2022 18:00
7 Mart 2022 07:01
13 Şubat 2022 16:56
31 Ocak 2022 07:05
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.