Dolar 33,0463
Euro 36,0115
Altın 2.557,71
BİST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 30°C
Açık
Sivas
30°C
Açık
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 27°C

Yiğido başarının adıdır

26 Mayıs 2024 09:48
24
A+
A-

Sivasspor bu sezonun son maçını ezeli rakibi Kayserispor karşısında kazanarak ve de Yigidoları mutlu ederek tamamlamış oldu. Sıkıntılı başladığımız sezonu istediğimiz yerde bitirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamış olduk. Toplamda aldığımız 54 puan çok önemli bir başarıdır. Kesinlikle küçümsenmemesi gerekir. Süper lig’de kaldığımız her sonuç bence büyük başarıdır.

Sivasspor ile Kayserispor arasında oynanan tüm müsabakaların olağanüstü heyecana sahne olduğunu hepimiz yakinen bilmekteyiz. Her iki takım arasında oynanan müsabakaların sonuçları bir şeylere etki etse de etmese de aradaki rekabet her zaman müsabakaları önüne geçmektedir. İşte bu karşılaşmada aynen böyle cereyan etti. 4 Eylül stadyumuna baktığımızda gerek Sivasspor cephesi gerekse Kayserispor cephesinde taraftarlar ve futbolcular oldukça istekli ve arzulu bir görüntü çizdiler. Her iki şehrin spor dinamikleri sözün özü müsabakayı ve de tabii ki birbirlerini ne kadar önemsediklerini bir kez daha gösterdiler.

Karşılaşmaya Sivasspor oldukça hızlı ve tempolu başladı. Kayserispor takımı ise daha kontrollü bir oyun tercih ederek müsabakaya başladı. Sivasspor maçın ilk dakikaları itibaren gole çok yaklaştı ve pozisyonlar buldu. Rakip kalede baskı oluşturduğumuz atakların bir tanesinde Koita’nın kafa vuruşuyla golü buldu. Golden sonra Koita sakatlanarak oyuna devam edemedi ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu değişiklik bizim oyun sistemimizi biraz sekteye uğrattı diyebilirim. Oyunu çok istediğimiz gibi oynayamasak ta Rey Manaj ve Mening’le 2. gole yaklaştı, ama sonuç alamadık. İlk yarının daha sonraki bölümlerinde ise misafir ekip Kayserispor oyunun hakimi oldu. Buldukları köşe atışından beraberlik golünde bulmaları oyuna tutunma açısından moral motivasyonlarını artmasına sebep oldu. Özellikle orta alanda Kayserisporlu oyuncuların daha topa hakim olduğunu ve de oyunu yönlendirdiklerine şahit olduk. Misafir ekip için bu oyun ikinci golü getirmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı atılan iki golle 1-1 berabere tamamlanmış oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sivasspor ilk yarıda olduğu gibi hızlı başladı. Orta alana aldığı Bartu ile rakip takım orta alan üstünlüğünü de sonlandırmış oldu. Sivasspor’un organize geliştirdiği sağ kanat atağının sonucunda topla buluşan Caktas Sivasspor’un 2 golünü kaydetti. Bulduğumuz ikinci golden sonra daha istekli görüntü çizen Sivassporlu oyuncular farkı artırmak için olağanüstü çaba harcadılar. Rey Manaj, Uğur ve Azizbek’le 3. gole çok yaklaşmamıza rağmen golü bulamadık. Kayserispor takımı da bulduğu bazı pozisyonlarda bizi bir hayli zorladı diyebilirim, ama karşılaşmada başka gol olmayınca 3 puanı alan taraf biz olduk. Özellikle bu karşılaşmaya kaptan olarak çıkan Rey Manaj’ın Sivasspor’daki durumunun merak konusu olduğunun altını çizmek gerekir.

Takımdan ayrılacak birçok oyuncumuzun olacağını düşünüyorum. Tabii bunun karşılığı olarak da yeni futbolcular takıma kazandırılmış olacak. Şu an itibariyle bir çok isim geçiyor ama imzalar atılmadan konuşmak yanlış olur. Süper lig’de yer aldığımız 20 yılıdır ilk kez önemli rakamlara futbolcu satmamız bizim adımıza büyük bir adımdır. İnşallah yeni star adaylarını buluruz diyorum.

Sivasspor’un Türk futbolunda önemli işler yaptığını belirtmek gerekir. Maddi olarak kısıtlı bütçesi ile olağanüstü işleri yapmaya devam eden takımımızın daha fazla sayıda taraftar önünde oynamayı hak ettiğini düşünüyorum. Türkiye’de bu noktada takımımızın bir Ekol olduğunu da eklemek isterim, İyi ki SİVASSPORLUYUZ diyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
27 Nisan 2024 18:06
23 Nisan 2024 09:12
17 Temmuz 2023 09:39
18 Haziran 2023 10:37
3 Haziran 2023 15:13
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.