Dolar 33,0463
Euro 36,0115
Altın 2.557,71
BİST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 30°C
Açık
Sivas
30°C
Açık
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 27°C

Vedalar da sevgidendir

26 Mayıs 2024 06:53
27
A+
A-

Vedaların çok olduğu ligin son maçında İç Anadolu derbisini kazanarak bitirmek kırmızı beyazlılar adına çok önemliydi. Süper ligin gediklisi olduğunu yediği gol kadar puanla kapatmakta yine Sivasspor’a yakışırdı ve hiç kimseyi de şaşırtmadı.

Bu sezon evinde ağırladığı takımlar arasında en zayıf olanı Kayserispordu. Kulüp şartlarına göre onlar içinde ligte kalmak başarıydı ama derbi maçta Sivasspor’u yenmek için gün bugün değildi. Maça durgun başlayan kırmızı beyazlılar Koita’nın tecrübesini kullanarak ilk golü buldu. Korner atışı sonrası kafayla golü bulan Kayserispor dengeyi sağlasa da devre arasındaki Emrah & Bartuğ değişikliği maçı kırmızı beyazlar lehine çevirdi.

İkinci yarıya diğer maçlara nazaran topa daha çok sahip olan Sivasspor ağırlığını koydu ve gol geliyorum dedi. Turgunbayev’in sağ öne geçmesiyle Murat’ın ataklara destek vermesinin meyvesini Caktas’ın golüyle almış oldu.
Ortasahada Charis’in muhteşem temposu takımı ayakta tutmaya yetti. Öyle ki kazandığı ve ayağına aldığı her topu olumlu kullanarak tek başına rakip orta sahasına dize getirdi.

Aslında ligin son maçı olması nedeniyle takımdan gidecek oyuncuların ve takımda kalmak için kendini son kez olsun gösterecek oyuncuların belirgin olduğu bir maç izledik. Takımın gol yükünü çeken, çıktığı toplam 36 maçta 22 gol atan Manaj’ın vedasıda maçla eş değer anlam kazanmıştı. Sezon başında Servet hocanın takıma kazandırdığı Manaj, bugün Sivasspor’un geleceğini kurtaran oyuncu haline getirdi. Transferiyle ciddi anlamda maddi güç getirecek olması bundan sonrası transferler içinde örnek olmuştur. Maç sonu vedasını duygusal olarak tribünlere yansıtan Manaj vedanında sevgiden olduğunu gösterdi.

MAÇIN OYUNCUSU: Geldiği günden beri istekli oyununu hiç bozmadan, sezon sonuna kadar oyun çizgisini hiç değiştirmeden, Sivasspor ortasahasının beyni olduğunu bir kez daha gösteren Charis, gelecek sezon içinde yerini garantiledi.

MAÇIN OLAYI: Transferi soru işaretlerle dolu olsada, gerek Servet hocanın kazanımı gerek Bülent hocanın gelişimine yardımcı olması, gereksede gol becerisini sahaya yansıtan Manaj adından fazlasıyla söz ettirdi. Bu maç bazında kaptan olarak saha çıktı ve son maçını golle süslemek istesede olmadı ama maçtan çok vedası konuşuldu.

MAÇIN SORUSU: Son maç olması, derbi olması ve bazı oyuncuların vedası maçı anlamlı hale getirsede yiğidoların mutlu bir şekilde sezonu tamamlaması gelecek sezon için daha dolu tribünlere oynanacağının göstergesi neden olmasın.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.