Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Çek etme zamanı

25 Mayıs 2021 08:15
331
A+
A-

2020 – 2021 Sezonunu geride bırakmak üzeriyiz. Artık tüm liglerin düşeni çıkanı belli oldu, olacak. Türkiye tarihinin en uzun, en meşakkatli sezonunu acısı tatlısı ile geride bıraktık. Sivas olarak mutluluk duyacağımız bir sezon olarak hatıralarımızda yer alacak bir sezondu dersek yanlış ifade etmiş olmayız. Ben bu çetrefilli, girift, zor şartların sezonu için risk alıp hem 28 Ağustos 2020 de hem de 16 Şubat 2021 de Ekspres gazetesinde yazdığım makalelerle tahminlerde bulunmuştum. Özellikle 16 Şubatta kaleme aldığı yazıda tahminlerimde son derece iddialı olduğumu da ifade etmiştim. Belki biraz delilik di çünkü böyle karışık bir sezonda tahmin yapmak neredeyse imkansıza yakındı. Şimdi o yazının ilgili bölümünü aynen alarak hatırlatmak, sonrada tahminlerimin ne kadarının tuttuğunu görmek üzere sizinle birlikte kendimi çek etmek istiyorum.

İşte o yazının o bölümü:

. Liglerle ilgili tahminlerimi 28 Ağustos 2020 tarihinde sosyal medya ağlarında yazmıştım. Altı ay sonra bugün yine aynı fikirdeyim tahminlerimi değiştirmedim. Hatırlatalım.
Belediye sporumuzun olduğu ikici lig kırmızı gurupta;
Eyüpspor Şampiyon olur. Biz kesinlikle düşmeyiz. Karabükspor, Mamakspor. Elazığspor kesin düşer. Eğer dört takım düşürürlerse Devletten tesis yapacağız diye alınan ödeneği devre arasında Transfere harcayan Bayburtspor onca transfere rağmen yüzde 90 dördüncü düşen takım olur.

Birinci ligde;
Samsunspor ve Adana Demirspor çıkan üç takımdan ikisi olur. Üçücü takım Giresunspor veya İstanbulspordan biri olur diye tahmin ediyorum . Düşenlere gelince, Eskişehirspor, Ankaraspor kesin düşer. Üçüncü takım ise Adanaspor veya Balıkesirspor´dan biri olur.

Ve Süperlig;
Biz kesinlikle düşme korkusu yaşamayız. Erzurumspor, Denizlispor, Ankaragücü ve Kayserispor küme düşer…. Zirve ise şöyle olur. Fenerbahçe transfer şampiyonu, Beşiktaş gönüllerin şampiyonu, maalesef Galatasaray da ligin Şampiyonu olur…

Şimdi gelelim liglerin gerçekleşen sonucuna. İkincilikte Ben Eyüpspor tartışmasız şampiyon olur demişim, hemde puan rekoru kırarak Şampiyon oldu. Belediyespor küme düşme korkusu yaşamaz demişim yaşamadı. Karabük, Elazığı ve Mamak düşer demişim, onlar düştü. Birincilik için Adana demirspor, Samsunspor ve Giresunspor çıkar demişim. Adanademirspor ve Giresunspor çıktı, Samsun başaramadı. Ancak çıkan iki takımla ligi aynı puanla kapattı. Birinci ligin zirvesi için bir hata tahminim var. Düşecekler için Ankaraspor, Eskişehir düşer demişim, onlar düştü. Üçüncü takım Adanaspor veya Bolu olur demişim, olmadı. Akhisarspor’u ön geremedim.

Süper lige gelince; Sivasspor kesinlikle küme düşme hattını hissetmez demişim, anlatmaya gerek yok Sivasspor Avrupa kupalarına katılacak. Erzurumspor, Denizlispor, Ankaragücü düşer demişim, düştüler. Dördüncü takım Kayserispor olur demişim, tutturamadım Gençler birliği düştü. Şampiyon Galatasaray olur demiştim, Galatasaray averajla Şampiyonluğu Beşiktaşa verdi. Fenerbahçe Transfer şampiyonu olur demiştim, Öyle kaldı. Beşiktaş gönüllerin Şampiyonu olur yazmışım, onlar hem ligin hem de gönüllerin şampiyonu oldu…

Kısacası o yazılarda 19 takımın liglerdeki yeri ile ilgili tahminde bulundum ligin sonu itibari ile dört takım beni yanılttı. 15 tam isabet sağlamaşım. Bence başarılıyım sizce….

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
7 Haziran 2021 16:52
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.