Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 18°C
Per 15°C
Cum 17°C

Yenikapı’da Sivas Rüzgarı ve Konuşturulmayan Milletvekili

16 Kasım 2021 09:23
212
A+
A-

Sarardım ben sarardım,Senin için sarardım

Baş yastıkta göz yolda, Her geçene sorardım

Açtımola şu Sivas’ın gülü yaprağı, Çekti bizi bu gurbetin suyu toprağı

sözlerini bir nebze olsun unutturmak, Sivas sevgisini yaşatmak için  Türkiye genelinde, hele hele İstanbul’un her yöresinde bulunan Sivaslıların akın akın gittiği, kısa sürede olsa Sivas havasını teneffüs ettiği “Sivas Günleri” geride kaldı.

Pezik turşusu , katmer ve çörek ile  buram  buram Peskütan çorbasının tüketildiği, 1 milyona yakın Sivaslının  katıldığı Sivas günlerinin açılışı görülmeye değerdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in çalışmaları muhteşemdi. Sivas ve Sivaslılar adına binlerce teşekkürler.

Sivaslının kalbi İstanbul’da atıyordu.

Kimilerine göre, İstanbul Sivas günleri, kimilerine göre de “Sivastanbul günleri “

İstanbul ve çevre illerde bulunan Sivaslılara yakın olmak amacıyla Sivas seferber olmuş,gerekli hazırlıkların  ardından  sanki göç kervanı gibi araçlar yola dizilmiş,Sivas ve Sivaslıyı tanıtmak için  adeta bir seferberlik ilan edilmişti

Ve o ana kadar da bu güzellikler  devam etti.

Hadi, açılış öncesi  stant kavgalarını bir tarafa bırakalım, açılışa ne demeli.

Sivaslılar Platformu tarafından  isimler belirlenmiş, hatta o isimlere o an eklemeler dahi yapılmıştı. Kürsüye 23 konuşmacı çıktı.

Ama, kürsüye çıkması gereken bir kişiye  konuşma verilmedi.

Hem de Sivas Milletvekili olmasına rağmen

Yazık çok yazık

Sivas Günlerinde Sivas Milletvekili konuşmayacak ise kim konuşacak.

Sivas Günleri”nde Sivas Milletvekili yer almayacak ise kim alacak. Milli Savunma  Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz’ın tüm uyarılarına rağmen  milletvekiline konuşma hakkı verilmiyor  ise bunun birisi cevabını vermeli.

Seversiniz, sevmezsiniz,beğenirsiniz,beğenmezsiniz,oy verirsiniz,oy vermezsiniz “ sizin kararınız ama,

Seçildikten sonra, Sivas Milletvekili unvanını aldıktan sonra herkes saygı duymak zorunda.

Şimdi soruyorum

Sivas Milletvekili Semiha Ekinci’ye  konuşma hakkı  vermeyenler, Sivas ile  uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde bazı konuşmacıları şirin görünmek için kürsüye çıkaranlar ,Sivas ile ilgili bir sorun veya talep olduğu zaman bugün konuşturmadığınız milletvekilinin yanına nasıl  gideceksiniz.

Niye soruyorum ki,

Siz gidersiniz, hem de hiçbir şey yokmuş gibi.

Yazık hem de çok yazık.

Sivaslıların akın akın gittiği, kısa sürede olsa  Sivaslıların hasret giderdiği Sivas günlerinde  böyle görüntülere yer vermek ,bu görüntülere alet olmak  hiç hoş olmadı.

”Siz milletvekiline konuşma hakkı  vermediniz ama,

Milletin çok konuşacak sözü var onu unuttunuz.”

Hatırlatmak isterim . Sivas Milletvekili Semiha Ekinci’yi  herkes tanıyor ve biliyor ve yaptıkları çalışmalarla takdir ediyor.

Ya sizleri….

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
2 Ekim 2022 20:24
17 Temmuz 2022 08:44
29 Mayıs 2022 13:33
24 Nisan 2022 18:00
7 Mart 2022 07:01
13 Şubat 2022 16:56
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.