Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 18°C
Per 14°C
Cum 17°C

Cazibe merkezi Sivas

1 Aralık 2021 09:53
210
A+
A-

Bugünlerde herkes Sivas’ı konuşuyor.

Son zamanlarda başlatılan hizmetler, şehrin aynası haline gelen ve cazibe merkezi yapan önemli  yatırımlar.

Elbette bu yatırımların ve şehri  gündeme getirmenin altında  yatan gerçek,ben duygusundan uzak,biz duygusunun hakim olduğu,birlikteliğin ön plana çıktığı bir dönem.

Belki de bu dönem, Sivas’ın geçmişi ile geleceği arasında önemli bir köprü vazifesi görecektir. Bu yeniliğin ve cazibe merkezi haline gelmenin altında yatan gerçek ise verilen önemli kararlar ve bu kararların hayata geçirilmesi.

Yaşamımız büyük-küçük kararlar ile dolu. Sadece o günümüzü etkileyecek veya o an için önemli olan küçük bir karardan, belki de tüm geleceğimizi şekillendirebilecek büyük kararlara uzanan bazen keyifli, bazense zorlu karar verme süreçlerini hepimiz yaşayabiliyoruz.

Bu kararların hayata geçirilmesi çok ama çok önemli.

Sivas için  daha önemlisi yakalanan birliktelik.

Bir taraftan Sivaslı gelecek olan  Yüksek Hızlı Treni  bekliyor ama, diğer yandan da  şehre dair yapılan çok ama çok önemli, önemli olduğu kadar başarılı yatırımlarda gözden kaçmıyor ve şehri cazibe merkezi haline getiriyor.

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Altınkale, Kale -Kızılırmak projesi, Şehir müzesi derken Hamidiye Kültür Merkezi’de devreye girdi. Hafta sonlarında buralar Sivaslılar ve çevre illerden gelenlerle birlikte dolup taşıyor.

Dedim ya, bunlar çok önemli yatırımlar.

Bu yatırımların altında birlik ve beraberlik,ortak akıl,insan odaklı çalışma,her şeyden önemlisi şehre dair verilen önemli kararlar yatıyor.

Bu kararları veren Sivas Valisi Salih Ayhan,Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e Sivas ve Sivaslı adına binlerce teşekkürler.

Kısacası şehrin cazibe merkezi haline gelmesinde emeği geçenlere minnettarız

 

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
2 Ekim 2022 20:24
17 Temmuz 2022 08:44
29 Mayıs 2022 13:33
24 Nisan 2022 18:00
7 Mart 2022 07:01
13 Şubat 2022 16:56
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.