Dolar 32,1733
Euro 34,8699
Altın 2.251,65
BİST 8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 9°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 15°C
Cum 18°C
Cts 20°C

Konferans Ligi’nde rakipler belli oldu

Konferans Ligi’nde rakipler belli oldu
27 Ağustos 2022 11:41
118
A+
A-

Demir Grup Sivasspor’un UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Kırmızı-beyazlılar, G Grubu’nda Slavia Prag, Cluj ve Ballkani ile mücadele edecek.

Bugün çekilen kuralar sonucu G Grubu’nda Sivasspor Çeyka temsilcisi Slavia Prag, Romanya temsilcisi Cluj ve Kosova temsilcisi Ballkani ile eşleşti.

Avrupa’nın gediklisi Slavia Prag

Slavia Prag, 1892 yılında kuruldu. Kırmızı-beyaz takımın Çek Cumhuriyeti’nde 21, Mitropa kupasında 1 ve Çekya Kupası’nda 10 olmak üzere 32 şampiyonluğu bulunuyor. Slavia Prag’ın en önemli silahları ise Tomas Holes, Peter Olayinka, Lukas Provod ve Lukas Masopust diye gösteriliyor. Slavia Prag, maçlarını 21 bin kapasiteli Sinobo Stadyumu’nda oynuyor.

Romanya şampiyonu Cluj

Romanya’nın Cluj-Napoca kentinin resmi futbol kulübü olan Cluj 1907 yılında kuruldu. 2007-2008 sezonunda Liga 1’i şampiyon olarak bitirdiğinden dolayı UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı kazanan Cluj, 2008-2009 sezonunda Romanya’yı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil etti. 2008-2009 Şampiyonlar Ligi ilk maçında Roma’yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Rumen teknik adam Dan Petrescu’nun başında bulunduğu Cluj, iç saha karşılaşmalarını 23 bin 500 kapasiteli Dr. Constantin Radulescu Kaloşvar Stadyumu’nda oynuyor. Romanya ekibinin 14 şampiyonluğu bulunuyor. Cluj, geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı.

Ballkani

Ballkani, 1947 yılında kurulan ve Kosova’nın en üst düzey futbol ligi olan Superliga’da yer alan bir futbol kulübü. Turuncu-siyahlı renklere sahip olan Kosova temsilcisi maçlarını 1 bin 500 kişi kapasiteli Suva Reka City Stadı’nda oynuyor. Ballkani geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayarak ilk kez müzesine kupa götürmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.