Dolar 32,1271
Euro 35,1180
Altın 2.227,54
BİST 8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 10°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
10°C
Hafif Yağmurlu
Pts 7°C
Sal 11°C
Çar 7°C
Per 4°C

Rıza Çalımbay: Bu Gruptan Çıkacağımıza İnanıyorum

Rıza Çalımbay: Bu Gruptan Çıkacağımıza İnanıyorum
7 Eylül 2022 11:29
155
A+
A-

Demir Grup Sivasspor teknik direktör Rıza Çalımbay, yarın Slavia Prag ile oynayacakları UEFA Avrupa Konferans Ligi ilk hafta maçı öncesinde futbolcu Charis Charisis ile birlikte maçın oynanacağı Sivas 4 Eylül Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: Bu Gruptan Çıkacağımıza İnanıyorum

Üç senedir Avrupa’ya gittiklerini ve çok güçlü takımlarla oynadıklarını söyleyen Çalımbay, “Son üç maça baktığınız zaman ligde 4-0, 6-0, 7-0 gibi net galibiyetler alan bir takım rakibimiz. Her tarafı tehlikeli bir takım. Onun için bizim her şeyden önce çok iyi bir şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bu grubun bence iki takımı, biz ve Slavia Prag grupta çekişir. Ama diğer takımları kesinlikle küçümsemiyoruz. Çünkü onlarda kendi ülkelerinin şampiyon takımları. Onun için bizim burada yapacağımız sahamızda oynayacağımız maçları iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Slavia Prag maçı üç ihtimalli bir maç olabilir. Tek düşüncemiz burada sahamızda puan ve puanlar almak. Ondan sonra burada oynayacağımız iki maçımızı da çok iyi bir şekilde bitirdiğimizde bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Ligde son maçlarında çok iyi oynadıklarını söyleyen Çalımbay, “Çok pozisyon yakaladık ama maalesef değerlendiremedik. Takımızda bir düzelme var ve yeni gelen arkadaşlarımızın uyum süreci yavaş yavaş iyiye doğru gidiyor. Kondisyon olarak hazır olmayan arkadaşlarımızda oynadıkça daha iyi duruma geliyorlar. Onun için bu gruptan çıkacak kapasitede bir takımız ve bunu da yapacağız, bütün düşüncemiz de bu. Kapanık oynayan bir takım istemiyorum. Taraftarımızda gelirse bir avantajımız var ve tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak. Antrenörlük yaşantımda ve futbolculuk hayatımda kapanık futbolu veya geriye çekilip puan almayı hiç düşünmedim. Yeni transferlerimiz yavaş yavaş iyi duruma geliyorlar ve onlardan da faydalanacağız. Buradan alacağımız 3 puan bizi çok iyi yerlere getirir. Onun için ligden burayı karıştırmak doğru değil. Ligde de çok güzel pozisyonlara giriyoruz ama değerlendiremiyorduk. İnşallah 2-3 hafta içerisinde de tamamen iyi bir duruma geleceğiz. Güçlü ve iyi bir takımız, inşallah iyi bir şeyler yapacağız.” dedi.

Hem ligi hem Avrupa’yı bir arada götürdüklerini söyleyen Çalımbay, “Üst üste maçlar oynuyoruz ve oyuncularımız yoruluyor. O yüzden ligde fikstür belirlerken bunların düşünülmesi lazım.” dedi.

Taraftarlardan bir ricasının bulunduğunu da aktaran Çalımbay, “Son maçlarda oynayan oyuncularımızı yuhalamaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Hiçbir oyuncu sahaya kötü oynamak için çıkmaz, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Maçın içerisinde siz eğer onları yuhalarsanız, daha da güvensiz hale gelir. Ne olursa olsun 90 dakika taraftarlar takımlarına sahip çıkması lazım. Yarın oynayacağımız maç sadece bizi ilgilendirmiyor. Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Puan açısından, her açıdan. Bu yüzden herkesin destek vermesi gerekiyor.”

YORUMLAR

  1. çetin kulaksız dedi ki:

    sağolsun idarecilerin ve teknik heyetin kurduğu bu takım tam 3.sınıf ve düşmeye enbüyük adayy başkan seyirsiye sitem ediyooo bu miadı dolmuş damızlıklarımı izlemeye gelecek hoca herhafta düzelecez düzelecezdiyo iyice atıyoo elindeki malzeme bellii bu takımın 3 kulvarda maç yapacağını bilmelerine rağmen yönetin aman kasadan para çıkmasın mantığı ile (ceplerine kalan azalacağından) pazar sonu kalıntıları alıyoo hoacada basın toplantılarında basına şikayet ediyo yok şuraya yok buraya adam lazım diyeee yönetime anlatacak onuu bize değilll zaten karekter sahibi bir hoca dedikleri allınmıyorsa lig başlamadan ayrılırdııı nerdeeeeeeeee o karekter sahibi hocaaa..