Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Rıza Çalımbay: Kazanmak İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız

Rıza Çalımbay: Kazanmak İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız
25 Ağustos 2021 16:52
255
A+
A-

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turu rövanş maçında FC Kopenhag ile oynayacakları mücadele öncesi Fayçal Fajr ile birlikte maçın oynanacağı Parken Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay “Bizim sahamızda ilk oynadığımız maç gerçekten çok güzel geçti. İki takımda galibiyet için oynadı. Bizim şanssızlığımız bu maçta da geçtiğimiz maçta da tam kadro çıkamıyoruz, en büyük sıkıntımız bu. Oyun olarak baktığınızda özellikle Sivas’ta oynadığımız maçın ikinci yarısında baya etkili bir futbol oynadık, baya pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Bizim burada kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Dengeli şekilde oynayacağız. Geçen maç sonlara doğru nasıl riske girdiysek aynı şekilde riske gireceğiz. Karşımızdaki takım iyi bir takım, güçlü ve disiplinli bir takım. Hepsini çok iyi biliyoruz, artık iki takımda birbirini tanıyor. Bizim tek sıkıntımız stoperlerimiz. 4 Stoperimiz de oynamayacak gibi bir şey. En büyük sıkıntılarımız bunlar. Ama ne olursa olsun kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Burada mücadele etmeden, maçı kazanmamız mümkün değil. Onun için gereken neyse her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

Oyun disiplinimizi bozmadan oynayacaklarını kaydeden Çalımbay, “Birden bire saldıracak değiliz. Çünkü karşımızdaki takım iyi takım, orta atakları çok tehlikeli takım. Onun için her şeye dikkat edeceğiz. Sabırlı ve disiplinli bir şekilde oyunumuzu oynayacağız. Stoperlerden sadece Samba Camara var. Onu deneyeceğiz, oynayabilirse tek o var. Eğer oynayamazsa o zaman sıkıntı yaşayabiliriz belki. Bizim bu maçta galibiyetten başka düşüncemiz yok. Öyle olması içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Maçın sonlarına doğru her türlü riske gireceğiz.” dedi.

Fayçal Fajr: Umarım Buradan Güzel Bir Sonuçla Ayrılacağız

Orta saha oyuncusu Fayçal Fajr, her maça galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, “Bu maçın bizim için önemini bahsetmeye gerek yok. Bizim için çok önemli bir maç bu. Kendi evimizde oynadığımız maçın sonucunu hepimiz biliyoruz ama takım olarak biz gereken hazırlıkları yaptık. Antrenmanlarımız olsun, disiplinimiz olsun son derece yüksek. Hocamızdan gelen talimatlarımız da belli. Hocamızın talimatlarını da uygulamaya çalışacağız. Umarım buradan güzel bir sonuçla ayrılacağız. İlk sonuç ne olursa olsun bizim üzerimizde bir baskı yaratmıyor. Biz her maça yenmek gayreti ile çıkıyoruz. Evet, kendi sahamızda yenildik. 2 farkla yenmemiz lazım bunun da bilincindeyiz. Savaşılması gereken bir durum olarak görüyoruz. Takım olarak biz çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bizim kapasitemiz var, rakip takımı yenebilecek kapasiteye sahibiz. Bazı şanssızlıklarımız oldu. Buraya eksik gelme durumlarımız oldu. Bu da problem değil. Biz eksik de olsak, fazla da olsak elimizden gelen her şeyi yapacağımıza eminim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.