Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 21°C
Çar 19°C
Per 16°C

Doğuşsporlu Voleybolcuların Başarısı

18 Haziran 2023 09:45
95
A+
A-

Birkaç voleybolu seven veteran eski voleybolcuların kurduğu, hiçbir maddi destek almadan tamamen kendi imkanları doğrultusunda Doğuşspor isimli bir kulüp kurarak ve iki tane güzide okulun öğrencilerini bünyesine katarak şehrimizi küçükler voleybol kademelerinde başarıyla temsil ediyor ama spor camiamız bir haber durumda.

11 ve 12 yaşında olan bu çocuklar 10 aydır her gün yaptıkları antrenmanların karşılığını bir bir alıyorlar adeta. Önce Doğuşspor olarak Midi Erkekler Sivas Şampiyonluğunu kazandılar aynı zamanda okulları olan Adnan Saka Ortaokulu ile Sivas Şampiyonu oldular. Ardından hem kulüp olarak hem okul olarak hemde Anadolu Yıldızlar liginde şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Son 1 ay içerisinde ailelerinden ve okullarından ayrı kalarak, şehir şehir gezerek Sivas voleybolunu yeniden canlandırmak için var güçleriyle uğraşıyorlar. İşte spor camiasının duymadığı, görmediği ancak çocukların şuana kadar ki kazanmış oldukları başarıları sıralayalım.

–  Adnan Saka Ortaokulu olarak Türkiye Şampiyonasında yarı final oynadılar,
–  Analig yani küçükler Sivas karması olarak Türkiye Şampiyonasında çeyrek finale yükseldiler,
–  Doğuşspor kulübü olarak Midi Erkekler Türkiye Şampiyonası finallerinde oynayacaklar.

Sivas Doğuşspor forması giyen bu çocukların kısa sürede başarıdan başarıya koşması şehrimizin voleybol geleceği için çok değerli bir gelişim. Başta antrenör arkadaşların fedakarca her gün kendi özel hayatlarından feragat ederek antrenmanlarını aksatmadan çalışması, velilerin bu yoğun geçen turnuvalarda ve yolculuklarda çocuklarına verdiği desteğin anlamı ve büyüklüğü tartışmasız kocaman bir güvenden geçiyor. Bu birlik, beraberlik ve güven ortamı elbette başarıyı beraberinde getiriyor.

Amatör bir kulüp olarak son 1 yıl içerisinde Sivas voleybol altyapısına vermiş olduğu desteği, kendi imkanları ölçüsünde gitmiş oldukları turnuvalarda kazandıkları başarıları artık şehrimizin geneline yayarak bu gençlere daha fazla fırsatlar yaratılmalı. Sporu, voleybolu ve şehrini seven herkesin bu çocukların yanında olmalı ve yeniden Sivas voleybolunu diğer şehirlerle denk bir seviyeye getirmek için gerek sponsor olarak gerekse de sportif imkanlar yaratılarak gerçek bir desteğe ihtiyaçları var.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.