Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 27°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 20°C

“Ey Ahali” bırakı Fener’i Sivasspor’u konuşun

23 Nisan 2024 09:15
7
A+
A-

Aylardan Nisan, günlerden Türk Milletinin Milli Egemenliğini ilan etmesinin arifesinde, kırmızı beyazlı şanlı bayrağıyla futbol tutkusunu önce şehrine yaşatan ve sonra tüm Türkiye’ye Avrupavari futbol izlettiren bir Sivasspor gecesi yaşandı.
Sosyal medyada maç öncesi Fenerbahçe’nin rahat kazanacağı, şampiyonluk yolunda Sivasspor engelini kolay geçeceği bir maç beklerken sahada 100 dakika boyunca canla başla mücadele eden, Çin seddi gibi kalesini koruyan, maçtan kopmayan, isteyen, hırslı, puan ve puanlar almak için terinin son damlasına kadar savaşan bir Sivasspor takımı vardı.
Maçın başında Fenerbahçenin topa sahip olacağını ve ortadan Fred’in kısa ara pasları ile gol arayacağını bilen Uygun yönetimindeki Sivasspor, savunmadaki sağlam duruşunu anlık pozisyon kaybı yaşadığı ilk yarının son dakikasında kalesinde golü gördü. Devre arasına moralsiz girilse de oyun taktiğinden vazgeçmeyen kırmızı beyazlılar sabırla aradığı golü Murat&Koita işbirliği neticesinde bulmuş oldu. Dirençli atak yapamayan Fenerbahçe son 20 dakikaya çift forvete dönsede Sivas savunmasını aşamadı. Rakip alanda Becao ve Djiku arasında sıkışan Manaj güçlü fiziği ile takımını ilerde tutmaya başardı ve Nje’nin sol kanadı hareketlendirmesi neticesinde önce Djiku ve sonrasına kaleci Livakoviç’in müdahalesi sonucunda yerde kalan Manaj harika bir penaltı atışı ile maçın gerçek hakkını vermiş oldu.
Ortasahada Bartuğ ve İbrahimin alan kapatması, kenarda Uğur ve Murat’ın rakibin hızlı oyuncularını ekarte etmesi ve Koita’nın son haftalardaki formunu devam ettirmesi Sivassporun bu maçtan puan kopartacağını dakikalar öncesinde bizlere gösterdi.
Maçın istatistiklerine bakıldığında sadece topla oynamada üstün olan Fenerbahçe karşısında önce sabırlı oyun anlayışı ardından dirençli savunma ve akılcı kontralar ile gol arayan kırmızı beyazlılar, rakibine adeta pozisyon vermeden taktik oyununu rakibe kanıtlayarak Avrupa yolunda istediği puanı almış oldu.

MAÇIN OYUNCUSU: 100 dakika boyunca maçı çirkinleştirmeden, canını dişine takan, rakibin kim olduğuna bakmaksızın sahaya çıkıp formanın hakkını veren tüm Sivassporlu oyuncular maçın oyuncusu oldular.

MAÇIN OLAYI: Gerek sosyal medya platformlarında gereksede lobisi yüksek takımların basında çıkan haberlerinde hep kolay lokma olarak görülen Sivasspor’un bugün herkese ders niteliğindeki futboluyla tüm planlarını alt üst etmesi ve artık gündemin sadece Sivasspor olması tüm bu söylentilere tokat atmıştır. Ayrıca Bülent Uygun’un maç sonrası açıklamaları ve mimikleri ile çok şeye cevap vermeside Türk Futbol tarihindeki yerini almış oldu.

MAÇIN SORUSU: Yine maç sonrası Penaltı, Hakem, Var, MHK, TFF gibi başlıkların cirit atacağı bir futbol gündemi oluşturulacak ve herkes Fenerbahçeyi konuşacakken Sivassporun bu maçtaki futbolunu anlatılacak mı acaba?

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Şubat 2023 19:58
30 Ocak 2023 06:36
15 Ocak 2023 12:20
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.