Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

Sivasspor > Beşiktaş

4 Şubat 2023 19:58
111
A+
A-

Alanyaspor maçıyla başlayan güzel futbol, inanmışlık, istek ve kazanma azmi Beşiktaş maçıyla perçinleşti ve gerçek Sivasspor yeniden doğdu.
İlk dakikadan son dakikaya kadar sahada basmadık yer bırakmayan, orta sahayı parselleyen, kenarları çok iyi kapatan, oyun disiplininden kopmayan, her topa sahip olduğunda Beşiktaş’ı kendi sahasına hapseden, maçı daha çok isteyen, adeta 3 büyük takımdan biri Beşiktaş değilde Sivasspormuş gibi oynayan bir takım sahada vardı.
Kaleci Ali Şaşal’ın yere yatmadan maçı bitirdiği, defansın hata yapmadan oynadığı, orta saha oyuncularının her topa basıp kazandığı, kenardan Gradel ve Saiz ile atakları yönlendirdiği ama forvetsiz oynadığı, Yiğidoların 98 dakika boyunca takımının arkasında olduğu ama hala zeminin bozuk olduğu bir oyuna sahne oldu.
Beşiktaş’ın orta sahadaki eksik ve uyumsuz oluşu, Aboubakar ile Cenk’in ağır kalışı ve kulübeden oyuna giren oyuncuların tempo yapamaması Sivasspor’un ekmeğine yağ sürdü.
Gol attıktan sonraki moral ve motivasyonu maç bitene kadar taşıyan kırmızı beyazlılar, yedek kulübesinde ki eksikliği son dakikalarda yaşasa da, 3 puanı isteyen, hak eden ve ligin en iyi futbolunu Beşiktaş’a karşı oynayan takımdı. Bunun sonucunda üç büyük takımdan biri olarak sahaya çıkan Beşiktaş’ı adeta sahadan sildi.
Geçmişteki kötü oyununu bu maç ile unutturan, Rıza hocanın çalıştığı ve takıma aşıladığı tüm taktikleri sahaya harfiyle uygulayan ve artık önündeki iki İstanbul deplasmanına korku vererek çıkacak güçlü bir Sivasspor takımı var artık.

MAÇIN SORUSU: Beşiktaş’ın mutlak favori olarak çıktığı maçta kaleye tek şut atamadan bitirip, sahaya gömülen, şampiyonluk adayları arasında lanse edilen ve üç büyük takımdan biri olarak görülse de asıl büyük takımın bugünkü oyunuyla kimin olduğu sahada çok net belli olmuştur.

MAÇIN OYUNCUSU: Maça çıkan kadroya bakıldığında bu derece üstün ve hatasız oynayacağı her ne kadar beklenmese de, izleyenleri kendine hayran bırakan bir Sivasspor oyuncuları vardı.O yüzden tüm kırmızı beyazlı oyuncular ayırt etmeksizin sahanın en iyisiydi.

MAÇIN OLAYI: Sivasspor’un güzel oyunu tribünlerden gelen destekle büyümesi, takımın taraftarlarla yeniden bütünleşmesi, iki güç birleştiğinde nasıl bir Sivasspor’un ortaya çıktığını tüm Türkiye’ye göstermesi.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.