Dolar 32,5511
Euro 34,9030
Altın 2.437,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Sivaslılar yardım için seferber oldu

Sivaslılar yardım için seferber oldu
19 Şubat 2023 09:48
123
A+
A-

6 Şubat sabahı Türkiye’yi yasa boğan 40 bin 642 canımızın hayatını kaybettiği depremin ardından yaraları sarmak amacıyla gazetemiz sosyal platformlarından ve www.yigidohaber.com sitemizden de canlı olarak yayınlanan “ SİVAS TEK YÜREK “ kampanyasında Sivaslı bir kez daha Türkiye’ye ve dünyaya “Tek yürek, tek ses, birlik ve beraberlik “ mesajları verdi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ve geç saatlere kadar devam eden yardım kampanyasında Sivaslı yardım için seferber oldu. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin bir maaşlarını verirken MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ise 58 bin lira ile kampanyaya destek oldu. İSKAR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karataş 1 milyon 750 bin liralık evini kampanya için bağışladı.

SİVASLI TEK YÜREK OLDU

Yiğidolar yiğitliğini bir kez daha gösterdi ve düzenlenen kampanyaya Sivaslı yardıkları ile destek verdi.
6 Şubat sabaha karşı 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde ve 9 saat sonrasında, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Türkiye’yi yasa boğdu. 40 bin 642 canımızın hayatını kaybettiği,20 bini aşkın kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı depremin yaralarını sarmak amacıyla Sivaslı Tek yürek, tek ses oldu.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen moderatörlüğünü Mecnun Güleçyüz’ün yaptığı, SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Gazetemiz sahibi Kemal Çağlayan, Genel Yayın Koordinatörümüz Ali Yavuz, köşe yazarlarımız Mustafa Ateş ile Ali İzgi’nin de katıldığı programa deprem bölgesinde oldukları için Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, STSO Başkanı Zeki Özdemir, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek görüntülü bağlantı yaparak kampanyaya destek verdiler.

SİVASLI GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

Sivas’ta yayın yapan televizyon kanalları, radyolar, gazetemiz, www.yigidohaber.com ile ve dijital platformların destek verdiği yardım kampanyasına Sivaslı büyük ilgi gösterdi. 5 saate yakın süren kampanyada yediden yetmiş yediye tüm Sivaslı katılırken, geceye İSKAR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karataş 1 milyon 750 bin liralık dairesini bağışlayarak damga vurdu.

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş bir maaşlarını bağışlayarak destek verirken, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ise 58 bin lira bağışladı. Özyürek Sivas’ta geçici iskan eden depremzedelere de 200 bin bira destek vereceklerini söyledi.

KÜPELERİNİ SATIP DESTEK VERDİ

Gecede kumbarasını açarak 100-200 TL yara bağışlayan minik bağışcıların yanı sıra, emekli maaşını veren yaşlı teyze ve dedeler, bedensel engelli öğrencilerin yanı sıra Kahramanmaraş depreminden kurtulan ve Sivas’ta ablasının evine yerleşen kızımızın desteği çok anlamlı idi. Telefonla kampanyaya katılan kızımız “ Ben depremden kurtuldum, depremin yaralarının ne olduğunu biliyorum. Çok şükür ablamın yanındayız ve hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. Benim sadece kulağımda küpelerim kaldı. Onları da sizlerin kampanyasına destek için vermek istiyorum “dedi

KAMPANYA BİTTİ, DESTEK SÜRÜYOR

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde geç saatlere kadar süren kampanyanın ardından desteklerin devam ettiği belirtilirken,Bugün akşama kadar yapılacak olan bağışlarla büyük bir miktarın AFAD aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılacağı açıklandı.

Kampanya moderatörü Mecnun Güleçyüz “ Sivaslı bir kez daha gücünü ortaya koydu. Kampanyaya bu kadar önemli bir miktarda destek olacağını beklemiyordum ama çok şaşırdım, çok da sevinçliyim. Sivas’lı olmaktan gurur duyuyorum. Bizlere destek veren herkese teşekkür ederim.Yiğidolar Yiğitliğini bir kez daha gösterdi. “dedi.

Sivas Olay Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.