Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

4 Eylül’de Kimse Üzülmedi

20 Nisan 2021 22:14
301
A+
A-

Maçtan öncede “beraberlik kokan bir maçtı” öylede oldu. Ligin ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçın 1-1 bitmesi,DG Sivasspor’un ligde en çok berabere kalan iki takımından birisi olması ve her iki takımında sahaya “ önce gol yemeyeyim” anlayışıyla çıkması,beraberliğin habercisi gibiydi.
Sivasspor maça etkili başladı,öyleki ilk 8 dakikada 4 korner atışı kullandı sonuç alamadı. İlk 15 dakikası kırmızı-beyazlı takımın baskısı altında geçtikten sonra Trabzonspor Sivasspor kalesinde ilk defa 17. Dakikada Nwakeme ile geldi. Bu dakikadan sonra oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve ilk yarı golsüz sona erdi. Maçın 2. yarısınada Sivasspor tıpkı ilk yarıda olduğu gibi biraz daha etkili başladı ama özellikle rakip ceza alanında son vuruşları yapamadı. Sivasspor en az gol pozisyonuna girdiği maçlardan birisini oynadı, ancak aynı zamanda en az pozisyon verdiği maçlardan biriside oldu. Böyle olunca da beraberlik kaçınılmazdı.
Maçta Sivasspor adına pek öne çıkan isim olmazken,kırmızı-beyazlı takım adına en büyük olumsuzluk,formdaki kaleci Ali Şaşal’ın parmağından sakatlanarak oyundan çıkması oldu.Maçtan sonra iki teknik adamın açıklamalarınada bakıldığında ikisininde yenilmedikleri için mutlu olmaları dikkat çekiyor. Bana sorarsanız da, bu sonuç için “kötünün iyisi” derim.
Ne Sivasspor’un nede rakibi Trabzonspor’un öyle “aman aman” bir 90 dakika oynamadığı maçta,sadece hocalar değil,sanırım oynayan oyuncularda alınan sonuca fazla üzülmediler.

Sivasspor aldığı bu beraberlikle puanını 41 yaptı ve 9. Sıradaki yerini korudu.
Yazıya başlarkende dedimya”Sivasspor Antalyaspor’la birlikte ligin en fazla beraberlik alan takımı” diye,işte bu iki takım Çarşamba günü karşı karşıya gelecek. Hadi gelde bu maçın sonucunu şimdiden merak etme!

HAKEM KALKAVAN BİZİMLE DALGA GEÇER GİBİYDİ!
Maçı yöneten hakem Mete Kalkavan geçen sezon Demir Grup Sivasspor’un kendi sahasında Kayserispor’a 2-0 yenildiği ve Galatasaray’la 2-2 kaldığı maçlarda da görev aldı. Ama Mete Kalkavan’ın akıllarda geçen sezonki bu iki maçı değil, tam 6 yıl önce Trabzon’da oynanan ve Sivasspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran’ın kafasının yarıldığı maçı tatil etmeyerek büyük bir tepki almıştı.
Bugünkü Mete Kalkavan’a gelecek olursak. Yanlış düdük çaldığı çok pozisyon var ama ben birkaç tanesini yazacağım. Maçın 48. Dakikasında Trabzonlu oyuncu Nwakeme,topa sahip olmak için Sivassporlu Ahmet’e dirsek atıyor Ahmet acı içinde yerde,hakem faulü veriyor ama kart yok. 65. Dakikada Sivasspor cephesini çileden çıkaran bir düdük daha çaldı. Bu dakikada Trabzonspor atağında Trabzonlu bir oyuncu kendini yere bıraktı,ama takım arkadaşları topu dışarı atma yerine oyuna devam etti,Sivasspor topu kaptı ve hızlı atak olacaktıki hakem oyunu durdurdu tabiî ki Sivasspor kenar yönetimide çileden çıktı!
Böylesine pozisyonun az olduğu maçta bu kadar çok hata yapan hakemi tempolu ve bol pozisyonlu maçlarda düşünemiyorum!!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.