Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Avrupa’nın Eşiğindeyiz, Farkında Mısınız?

28 Mart 2022 06:59
168
A+
A-

Süper ligde Sivasspor 30. Haftayı 40 puanla 11. Sırada tamamlayarak Yiğidolara derin bir “ohh” çektirdi.
Sezona iyi başlayamayan Sivasspor ,özellikle ligin ilk yarısının son haftalarındaki (14-18. Hafta) arka arkaya alınan galibiyetler sonrası birden “Geçen sezonki gibi neden Avrupa olmasın?”demeye,dedirtmeye başladı.

Ancak daha sonra oynadığı maçlarda bir türlü istikrar yakalayamayan kırmızı-beyazlı takım bir türlü kendini yukarı atamadı ve hep,yukarıyla alt tarafın ortasında yer aldı.

Tabi bu arada Sivasspor gerçekten çok talihsiz maçlar çıkardı. Bir çok maçta hakem hatalarıyla puan kaybeden kırmızı-beyazlı takım,son iki maça kadar,Yiğidoların uykusunu kaçırdı!

Önce Adana Demirspor deplasmanından,sonrada kendi evinde Altay karşısında 3’er puan çıkaran Sivasspor,büyük ihtimalle sezonuda kurtarmış oldu. Son iki maça alınan galibiyetlerin Sivasspor’a bir başka getiriside, tamamen Ziraat Türkiye kupasına yönelmesini sağlayacak.

Ziraat Türkiye kupasında yarı final maçlarında Alanyaspor’la karşılaşacak olan Sivasspor rakibini elediği taktirde Avrupa kapısını sonuna kadar aralamış olacak. Çünkü ,Trabzonspor şampiyon olduğu taktirde ve finalde Sivasspor-Trabzon eşleşirse,Sivasspor finali kaybetse bile Avrupa’ya “kupa finalisti olarak “giedecek. Yine Sivasspor,ligde yendiği rakibi Alanyaspor’u kupada saf dışı ettiği taktirde büyük oranda Avrupa kupalarında mücadele etmek hakkını elde edecek.

Her türlü eleştiriye rağmen,küme düşme hattından uzaklaşıp,Avrupa’ya bukadar yakın olan takıma Sivaslı’ların hiç olmazsa bundan sonra kendi sahasında oynayacağı maçlarda destek olması gerekir. Şu ana kadar 4 Eylül stadında oynanan maçları ne yazıkki,2500-3000 seyirci ortalamasıyla oynadık. Bu tablo ne Sivas’a,nede Sivasspor’a yakışıyor!

Benden söylemesi…..

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.