Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Ben Değil, Elin Adamı Söylüyor

3 Temmuz 2022 20:40
154
A+
A-

İlker Yasin’in dediği gibi “Futbol sadece futbol değildir”.Hele Sivasspor için hiç değildir!
Geçtiğimiz günlerde Sivas’la hiçbir bağı olmayan gazeteci Gürbüz Evren çok ilginç ve Sivasspor’un Sivaslı’lar için ne kadar önemli olduğunu gösteren bir yazı kaleme almış. Yazısında Brezilya’da yaşadığı bir olaydan bahsediyor ve şöyle diyor
“Brezilya’da özellikle bazı üniversitelerde dersler gece yapılıyor. Saat 23 olduğunda, öğrenciler dağılıyor. Seyyar yiyecek-içecek minibüsleri de en çok bu sırada ya da ders arasındaki mola sürelerinde iş yapıyor.
Üniversitenin karşısındaki yiyecek karavanlarından birinden karışık meyve suyu almak istediğimde satıcı, kapattığını söyledi. Tuhaf Portekizcem ile ısrarımı sürdürünce sempati duymuş olacak ki, meyve suyunu vermeyi kabul etti. Sonra bana, ‘Arjantinli misin?’ diye sordu. Bunun nedeninin, giydiğim çiçekli gömleklerden kaynaklandığını öğrendim. Arjantinliler de çiçek desenli gömleklerden giyermiş.
Satıcıya Türk olduğumu söyleyince, adam ‘Sivasspor’ diye birkaç kez çığlık attı. Sonra bana sen de Sivasspor mu tutuyorsun? diye sordu. Ne alaka kardeşim, senin Sivasspor ile ne işin olur ki dediğimde, minibüsün içinden birkaç fotoğraf çıkardı. Ünlü oyuncu Roberto Carlos’un Sivasspor formalı, atkılı fotoğraflarını önüme attı. Meğer Roberto Carlos Sivasspor’da oynarken ve antrenörken, onu izliyormuş.. Adama Gençlerbirliği taraftarı olduğumu anlatmaya çalıştıysam da olmadı, anlamadı. “Neyse ya tamam, buraya kadar gelmişken, Sivassporlu olayım senin hatırına” dedim geçtim. Anlayacağınız, Brezilyalı futbolculardan dolayı Türk takımlarını ve Türkiye’yi tanıyan bilen çok”.
Sivaslı olmayan ve Dünya’nın diğer ucunda yaşadığı ilginç bir olayı anlatan gazeteci Gürbüz Evren’in bu yazısı Sivas için Sivasspor’un değerini,önemini anlatan müthiş bir yazı. Bu yazıyı özellikle Sivaslı olan ve hala Fenerbahçe,Galatasaray ve Beşiktaş’ın peşinden gidenlerin bir kez daha okuyup düşünmesi gerekir.
Zaten yıllardır bizler de bunu anlatmaya çalışmıyormuyuz?
Tabi şunuda sormak gerekir “Sivaslı Sivasspor’a hak ettiği değeri veryiormu?”
Kesinlikle hayır!
Nerden mi biliyorum?
Sivasspor maçlarını 3 bin küsür seyirci ortalamasına oynamasından,kazandığı Türkiye kupası anısına çıkarılan tişörtlerden bugüne kadar sadece 450-500 civarında satılmasından.
Kupanın kazanılmasının “sıradan bir olaymış gibi” şehirde sadece maç günü coşku yaşanıp daha sonra unutulmasından.
Sivasspor ürünlerinin çokca eleştirilip,çok az satılmasından
Kombine kartlarının ucuz olmasına rağmen fazla ilgi görmemesinden biliyorum.
Buda bizim ayıbımız!!!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.