Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Bir puandan fazlası

20 Nisan 2021 22:30
400
A+
A-

Ligdeki konumumuz açısında önemli olan bir maçı 60 dakikasını 10 kişi oynamamıza rağmen kaybetmedik. Rizespor’un teknik direktör değiştirmesinden sonra yeni oyun düzenine alışamamış olması bizim için bir avantajdı. Maç içinde genelde 3-5-2 ile oynayarak topu isteyen Rizespor’a bu imkanı vermedik ve maçı çok istediğimizi gösterdik. Puan sıralamasında bizden sonraki takımları yanımıza yaklaştırmayarak ligde yeniden adımızdan söz ettirmeye başladık. Her ne kadar 2 haftadır oynadığımız rakiplerin oyun ve pozisyon olarak bizden çok geride olduklarını düşünürsek Sivasspor olarak lige yavaş yavaş alışıyoruz aslında. Bu sezonki maçlara şöyle bir baktığımızda savunmada eksik oyuncular olmasına rağmen takım defansı olarak iyi bir oyun sergiledik. Robin Yalçın’ın günümüz modern stoper görüntüsündeki oyunu, birinci bölgeden doğru paslarla çıkmamıza, ataklarda ise sahaya tam olarak dağılmamıza neden oldu. Bu da Gradel’e sevdiği ve istediği yerlerde topları aldırdı. Gradel’in iştahı, oyuna yön vermesi, oyun zekası ve tecrübesi bizim tek ve en etkili ataklarımız olmaya başladı. Erdoğan’ın son maçlarda sahada kaybolması oyunu tek taraflı oynamamıza neden olsada, sol kanattaki organizasyonlarla bu durumu bir nebze kapatıyoruz. Maç boyunca oyun disiplininden kopmadığımızı, takım içindeki arkadaşlığın attığını, savunmada isim olarak eksik olsakta formanın büyüklüğünü gösterdik ve aslında bir puandan fazlasını aldık.

Maçın Sorusu: Küme düşme hattındaki rakiplerle oynadığımız son 3 maçtaki performansımızın üstüne çıkarak, önümüzdeki Hatay ve Galatasaray gibi zor maçlarda puanlar alacak oyun çeşitliliğine ihtiyacımız olacak gibi ?

Maçın Oyuncusu: Gradel’in tüm hücum yükünü sırtlamış olması Robin Yalçın’ın son maçlardaki müthiş savunmasını göz ardı ettiremez. Robin sezon sonu bitecek sözleşmesinin biran evvel yenilenmesini fazlasıyla göstermiş oldu.

Maçın Olayı: Erdoğan’ın 31.dakikada kırmızı kart görmesi maçın olayı gibi gözükse de aslında 60 dakika boyunca oyundan düşmeyen ve 11 kişi gibi mücadele eden takım ruhu maça damgasını vurdu.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.