Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Bizim Çocuklar

17 Mayıs 2021 06:15
522
A+
A-

Sezonun son maçında Kasımpaşa’ya karşı yine olması gerektiği gibi, kendine has oyunu ve maçı kazanacağını ilk dakikalarda belli eden bir Sivasspor izledik. Öyle ki oyuncuların birbirini ezbere biliyor olması, rakibin Sivassspor’u izlemiş, önlemini almış gibi maça başlıyor olsa da sahadaki Sivasspor’un havası her önlemi bertaraf ediyor.

Lig tarihi boyunca 19 maçlık yenilmezlik unvanı alan 3 takımdan biri olmak, sezon boyunca 49 maça çıkarak en çok sahaya çıkan takımlar arasında yine ilk 3 de yer almak, ligde ilk 11 de en çok Türk futbolcu oynatan takım olmak, tüm bunlar görülmeyen başka bir şampiyonluğun göstergesidir.

Elbette Rıza Çalımbay tartışmasız ligde özellikle son 2 sezona damga vuran teknik direktörlerin başında geliyor. Pandemi nedeniyle sıkışan fikstürde kadro derinliği olmamasına rağmen her maça önceki maçlardan daha iştahlı çıkarak Sivasspor’u ligin ikinci yarısının takımı yapmış oldu. Malum ülkemizde  tüm futbol kamuoyu şampiyon hocayı konuşur ama Rıza hoca’nın tüm şartlar masaya yatırıldığında sezonu bu şekilde 3 kulvarda birden mücadele ederek ligi 5 sırada bitirmesi paha biçilemez bir başarıdır.

Günümüz futbolunda istatistikler, rakamsal veriler bir takımın saha içindeki görünmez değerlerinden biridir. İşte Sivasspor’umuzun da sezon boyunca sahada neler yaptığına neleri yapamadığına, sezona nasıl başladığına, ilk devre neler yaptığına, hangi oyuncuların ön plana çıktığına ve takımın görünmeyen kahramanlarının kimler olduğuna bakmak lazım diye de düşünüyorum. Bizlerde Yiğidohaber olarak Sivasspor’umuzun bazı istatistiki bilgilerini hazırladık. Bakalım sezon boyunca neler yapmışız.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Şubat 2023 19:58
30 Ocak 2023 06:36
15 Ocak 2023 12:20
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.