Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 28°C
Çar 26°C

Güzel olan sadece galibiyetti!

20 Mart 2022 17:07
163
A+
A-

Sivasspor kazandığı taktirde ligde artık korkulu rüya göremeyeceği,hatta yeni sezonun hesaplarını yapacağı bir maça çıktı ve kazandı. Bunu bir kenara koyalım!
Fakat,öyle bir maç oynadı ve kazandıki,sadece 3 puan alıp rahatlamadı,gelecek sezonda bu takımda kimlerin olmaması gerektiğinide gösterdi!
1-0 geriye düştüğü maçı zorda olsa 2-1 kazanan Sivasspor’u tebrik ederken,böyle futbolla kolay kolay maç kazanılamayacağınıda hatırlatmak isterim!
Maça Sefa,Ahmet Oğuz ve Kayode gibi performansları çok eleştirilen futbolcularla baylayan Sivasspor yine koskoca 45 dakikayı neredeyse futbolun “F”sini oynamadan bitirdi.
Bu yetmiyormuş gibi Rıza hoca 58. Dakikada Faysal’ı oyundan aldı. Kerem Atakan niye oyuna girdi demiyorum,”Faysal gibi bir usat ayak nasıl oyundan alınır?”onu soruyorum!
Altay’ın teknik heyetine “Sivasspor’dan kimin oynamasını istemezsin” diye sorulsa ikinci sırada mutlaka Faysal olurdu,ama bunu Sivasspor teknik heyeti yaptı! Biraz öncede belirttiğim gibi,bu maç aslında bize “Gelecek sezon takımda kimler olmamalı”yıda gösterdi! Mesela,Ahmet Oğuz,mesela Sefa Yılmaz,mesela Kayode ve hatta yeni transfer Konate.
Sivasspor taraftarlarının ve sizlerin haftalardır gördüğü,ancak futbollarını bir türlü göremediğimiz bu isimleri,inşallah teknik heyette görmüştür.
Dedikya,kazanılması gereken bir maçtı ve Sivasspor kazandı,bunun için tebrik ederim,ama kazanırken hatalarıda görmek takımın için başka bir kazanımdır.
Evet,Sivasspor öyle yada böyle oynadı ve mutlak alması gerken 3 puanı alarak tehlikeli bölgeyle alakasını tamamen kesti.
Peki böylesine önmeli bir maça gelmeyen(beklenen ilgiyi göstermeyen) Sivaslı’lara ne demeli?
Ya arkadaş,dediğim gibi kazanıldığı takdirde bu sezonun kurtulacağı bir maça çıkılıyor,üstelik Pazar günü ve öğle saatlerinde. Ve yine üstelik,aşı şartı ve 12 yaş uygulamasıda kalktı. Eee,Sivaslı maça neden gelmiyor peki? Gerçi mazerette kalmadı ama gelmeme nedenleri nedir acaba?
Sivas-Altay maçı oynanırken bir arkadaş bana mesaj gönderiyor ve diyorki “ Maça gelin gelin diyorsunuzda bu takımımı izlemeye gelelim” İşte bu kafa ve düşünce olduğu müddetçe biz futbol şehri olamayız,olamıyoruzda zaten!
Ya arkadaş,sen maça gelmeden takımın böyle futbol oynayacağını nereden biliyorsunda gelmiyorsun? Bu takım bir hafta önce Adana deplasmanından 3 puanı getirmiş,bu maçıda kazandığı taktirde rahatlayacak,üstelik futbolcular video yayınlayarak taraftarı maça çağırıyor ve gelen seyirci sayısı 3 bin 249. Evet evet,sadece “ÜÇ BİN İKİYÜZ KIRK DOKUZ”
Bu taraftarlık değil,bu memleket sevgisiyle bağdaşmaz!
Statta maçı izledikten sonra eve gelip açık kanalda(TRT’de) küme düşme hattındaki Bursaspor-Balıkesir maçını izliyorum,tribünlerde yaklaşık 20 bin seyirci var,maçın ilk yarısını Bursaspor 1-0 yenik kapatıyor,ikinci yarıya çıkarken taraftarlar tribüne çağırarak takımlarını alkışlayıp destek veriyor ve Bursaspor geriye düştüğü maçı 2-1 kazanıyor.
Allah korusun Sivasspor böyle bir pozisyonda olsa,4 Eylül stadının durumu nasıl olurdu?
Dün kötü olan çok şey vardı,futbol kötü,teknik heyet kötü,tribünler çok kötü,iyi olan tek şey
“ÜÇ PUAN!”

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.