Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 16°C
Gök Gürültülü
Sivas
16°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C

İşte bu Sivas’ı ayak sesleri

24 Eylül 2021 12:22
185
A+
A-

Demir Grup Sivasspor Malatya deplasmanından getirisi çok olan bir maçı kazanarak Sivas’a döndü.Birincisi,6. Maçında ilk galibiyetini alarak hem “galip gelememe” stresini attı,hem hanesine 3 puan yazdırdı,hemde futbolculara yeniden özgüven geldi.

Bu açıdan gerçektende Sivasspor,zorlu Malatya deplasmanında stratejik bir maç oynadı ve kazandı.
Daha 4 gün önce kendi sahasında oynadığı maçta uzatmalarda yediği golle 2 puan kaybetmenin üzüntüsünü ve sendromunu yaşayan DG Sivasspor’un Malatya’da alacağı sonuç ve oynayacağı futbol oldukça merak ediliyordu.
Rıza Çalımbay bu “stratejik” maça ilk kez Felix’i onbirde başlattı. Gerçekten özellikle Felix’sin direkt onbirde oynatılması için çok Yiğidolardan çok fazla baskı vardı. Belkide orta alanın sezon başında bu yana beklenenden uzak görüntü çizmesi Rıza hocayı Felix’le başlamaya mecbur etti!
Bu nedenle hemen herkesin gözü Felix’sin üzerindeydi. Ancak adeta “dağ fare doğurdu” .Bende dahil çok şeyler beklediğimiz ve maçın sonunda “ Şimdiye kadar bu adama Rıza hoca niye fazla forma şansı vermedi”demek istediğimiz Felix,ne yazıkki sahanın en kötülerindendi. Sahada kaldığı yaklaşık bir saatlik bölümde takıma katkı adına hiçbir şey sağlamadı desek abartmış olmayız.Hele maçın 38. Dakikasında bir pozisyon vardı ki,inanılır gibi değildi. Kaleye oldukça yakın bir yerde topu önünde buldu,o kadar kötü,o kadar etkisiz vurdu ki,Sivasspor taraftarına “saç-baş yoldurdu”. Bundan sonra bende başta olmak üzere hiç kimse “ Bu Felix’i niye oynatmıyor” diyemez!
Takımın vasatlarından biriside, iki haftalık kart cezasından sonra forma giyen Kayode oldu. Kayode’nin dağınık ve ne yaptığı belli olmayan görüntüsü Malatya maçında da devam etti. Oyunda kaldığı 70 dakikalık sürede takımı adına hiçbir olumlu hareketini görmedik. Kırmızı-beyazlı takımın kötülerinden biriside sağ bek Ahmet Oğuz’du. Özellikle maçın ilk yarısında Malatyaspor’lu sol kanat oyuncusu Mounır,her ayağına aldığı topla Ahmet’i geçti,hatta iki kezde bacak arası yaparak kızdırdı ve kart görmesine neden oldu.Ahmet’in kötü futbolu sadece rakibini kaçırmakla kalmadı,zaman zaman ayağına gelen topları çok kötü kullandı. Bu nedenlede Rıza hoca ilk oyuncu değişikliğini Ahmet’i kenara alarak yaptı. Geçen sezon takımı sürükleyen isimlerin başında gelen,Max Gradel, ilk yarıda yine kayıp,ikinci yarının belirli bölümlerinde bize geçen sezonki Gradel’i hatırlattı!
Maçta yine zaman zaman pas hataları yapan Hakan Arslan’da,adeta “Ben geliyorum” dedi. Özlenen ve beklenen Hakan’ın izlerini gördük ama kendisini değil! Erdoğan Yeşilyurt ve Sefa’nın da bir önce toparlanıp,takıma faydalı olacaklarının işaretini göstermeleri gerekiyor,hemde en kısa zamanda..
Gelelim alınan galibiyetteki en önemli isimlere..
Sivasspor’a üç puan getiren golü atan Dimitrıos Goutas,neredeyse hatasız oynadı,havadan ve yerden zamanında yaptığı müdahalelerle rakibe gol fırsatı vermedi.Attığı nefis kafa golüde,oynadığı iyi futbolun tuzu-biberi oldu! Bu arada Goutas attığı 3 golle kırmızı-beyazlı takımın en fazla gol atan ismi oldu. Sakatlıktan sonra forma giydiği son 3 maçtada müthiş bir performans sergileyen Pedro Henrike’de Sivasspor için ne kadar önemli bir isim olduğunu yine ispat etti! Kaleci Muammer,Caner,Uğur Çifçi ve oyuna sonradan dahil olan Yatabare’de görevini yapan isimler oldu.
Sonuç olarak,Sivasspor beklide aldığı 3 puandan daha fazla önem taşıyan bir galibiyet aldı.Ligde en son galibiyetini geçen sezon son haftada Gençlerbirliği karşısında alan Sivasspor yaklaşık 4,5 ay sonra galibiyetle tanışmış oldu.
Büyük başarılar için zaten bir yerden de başlamak gerekmezmiydi!!!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.