Dolar 32,2696
Euro 35,1143
Altın 2.273,67
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Maç mı izledik, işkence mi çektik?

4 Eylül 2022 19:50
150
A+
A-

Sivasspor iyi futbol oynamıyor. İyi futbol oynayamadığı gibi sonucada yansıtamıyor. Ligde 5 maç geride kaldı ve şöyle bir oynanan maçlara bakıyorum hepsi bir birinden kötü!

Hadi ligin ilk iki haftasındaki Gaziantep ve Adana Demirspor maçları ilk maçlar olduğu için anladık(!) hazır olmayanlar var,takıma adapte olmayan isimler var!vs..

Ligin 5. Haftası olmuş,kendi sahanda maç oynyorsun,üzerine koyman gerekirken,tıpkı ilk haftalardaki gibi bir Sivasspor izledik.
Bundan önce oynadığı 4 lig maçında olduğu gibi Sivasspor maçın büyük bölümünde yine kendi alanından çıkmakta zorlandı,buna karşılık rakip belkide hiçbir maçta yapmadığı kadar pas yaptı,orta alanı rahat geçip pozisyonlara girdi. Öyleki maçın 10-15 dakikaları arasında Karagümrük 2-0 önede geçebilirdi.ilk 45 dakikada Sivasspor 10 ve 21. Dakikalarda Njıe ile önemli pozisyonlara girirken kalesinde de 3 önemli tehlike yaşadı. Rıza hoca ikinci yarıya Dia Saba’yı aldı.Saba için ayrı bir parantez açmak lazım. Oyun zekası ve yeteneğiyle ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. İkinci yarıda Sivasspor’un yakaladığı bütün pozisyonlarda neredeyse Saba’nın imzası vardı.
Birde maçta “Sadece adı kalmış ama kendi olmayan” futbolcular var. Bunların başında Max Gradel geliyor. Eğer geçmişte Sivasspor’a yaptıklarına şahit olmasak “Bu 2.lig topcusu nerden gelmiş?” derdik! Futbolda dün yok bu gün var Gradel! Ne kadar formsuz olursa olsun bir futbolcu kullandığı 4-5 topun hepsini dağa-taşa atmazki be kardeşim! Bir an önce kendine gel Gradel,bu takımın sana ihtiyacı var.
Formsuz olan sadece futbolcular mı? Bence kenar yönetimde çok formsuz. Mesela bana birisi 65. Dakikada oyundan alınan Njıe’nin neden oyundan alındığını izah etsin? 65. Dakikaya kadar Sivasspor’un girdiği gol pozisyonlarının hemen hepsinde Njie’nin imzası vardı. Sakatlığı vardır,yada yorulmuş olabilirdesek oyundan çıkarken su şişelerini tekmelemesi bu futbolcunun ne kadar oynamak istediığini gösteriyor.

Bir çift sözde maçın hakemi Yasin Kol’a söylemek lazım. Tamam Sivasspor belkide galibiyeti hak edecek top oynamadı ama bu hakemi ilgilendirmez. Elle oynamayı görüp penaltıyı veriyorsun,sonra VAR çağırıyor,izliyorsun ve ardından gördüğünü inkar edip penaltıyı iptal ediyorsun.

Dedikya sade futbolcular formsuz değil,teknik heyet,hatta Sivasspor tribünleride çok formsuzdu….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.