Dolar 32,5534
Euro 34,8864
Altın 2.435,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Maç mı izledik, işkence mi çektik?

8 Kasım 2021 14:54
190
A+
A-

Gerçekten öyle.Yıllardır Sivasspor’u içeride dışarıda takip eden birisi olarak bu kadar sıkıcı,bu kadar silik,bu kadar futboldan uzak görmedim!
Bundan önce kendi evinde oynadığı 6 maçın 4’ünü berabere bitirip,birinde yenilip,birinide kazanan Sivasspor,ligin en az gol atan Giresun’a karşı ,üstelikte neredeyse tam kadro çıktığı maçta elbette kağıt üzerinde kesin favoriydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı!
Maçın 10. Dakikası oldu Sivasspor’da tık yok! 20. Dakika oldu tık yok! İlk yarı bitti hala tık yok!
Buna karşı rakip Giresunspor öyle futbol oynuyor,Sivasspor’un üzerine öyle geliyorki eminim Giresun hocası ve taraftarları “Biz neymişiz de haberimiz yokmuş” demiştir.
Koskoca ilk yarıyı Henrike’nin 13. Dakikada attığı tek şutla bitiren Sivasspor 70’den sonra “azıcık kıpırdadı,bu kıpırdama rakibe üstünlük sağlayacak ve gol bulacak kadar değildi.
Bundan önce Sivasspor’un kaybettiği,yada kötü oynadığı maçlarda “ Şunlar şunlar iyi oynadı,diğerleri sahada yoktu!” diyebiliyorduk,bu maçta onuda diyemiyoruz,çünkü sahada iyi oynadı denecek kimse yoktu.
İlk değişikliğini maçın ikinci yarısı başlarken Kayode yerine Cofie’yi oyuna alan Teknik direktör Rıza Çalımbay,daha sonra Sefa,Fredrik,Leke ve Ziya’yı oyuna aldı. Sivasspor’un sezon başından bu yana en büyük sıkıntılarından biriside kenardan gelenlerin takıma katkı sağlayamaması.
Ligin 12. Haftası geride kalırken artık bazı oyunculardan bizde taraftarlarda ümidini kesti.
Belki lide Sivasspor hariç,bütün takımlarda sonradan giren oyuncular takıma adına bir şeyler yapıyor,hatta gol atıp sonuca götürüyor. Ama Sivasspor’un sonradan girenlerinde “tık” yok,bu saatten sonrada olacağına inanmıyorum.
Ayrıca ne Pedro eski Pedro,ne Gradel eski Gradel,nede Faycal,Hakan eskisi gibilir.
Bu işin şakası kalmadı,artık Sivasspor için yavaş yavaş tehlike çanları çalmaya başladı.Ligde 14. Sıradaki Sivasspor’la üstteki takımlar arayı iyice açarken,küme düşme hattındaki takımlarla sadece sadece bir maçlık fark kaldı.
“Milli takım arası var takım düzelir”demek isterdim ama kaç milli takım arası oldu ve hala bizim takım düzelecek!
Ligin en az gol atan ve en az gol pozisyonuna giren Giresun’a sayısız pozisyon verip,maç sonuda aldıkları bir puana sevinemiyorlarsa,gerçekten Sivasspor’un içinde bulunduğu durumu ve oynadığı futbolu bir kez daha düşünmek gerekir.
SEYİRCİSİZ MAÇ GİBİYDİ!
Pandemi ve maçın cumartesi günleri oynanması nedeniyle zaten az sayıda gelen Sivasspor taraftarına verilen ceza nedeniyle tribünler bom boştu. Belkide süper lig tarihinde bu maç Sivasspor’un en az seyirciye oynadığı maç olarakta kayıtlara geçebilir. Bu nasıl sistem,bu nasıl adalet? Adana Demirspor maçında hakem hatası nedeniyle 2 puanın uçup gidiyor,sonra seyirci tepki gösteriyor,seyirciyede ceza geliyor,dolayısıyla hakemin bu yanlış kararının cezasını Sivasspor iki maçta çekiyor. Peki tamam! Sivasspor taraftarına çirkin tezahürat yaptığı için ceza verildi. Sivasspor’un iki puanını alıp götüren hakeme kim ceza verecek? Biliyorsunuz,Adana Demirspor maçındaki VAR hakemi penaltı öncesi Sivassporlu futbolcuya atılan net dirseği görmedi ve ondan sonra şansı açıldı!
İnanmayan TFF’nin resmi sitesine girsin ve Mert Güzenge’nin adeta ödüllendirip bir haftada üç maçta görev verdiğini gözleriyle görsün.
Birden aklıma “ Deveye neden boynun eğri” sözü geldi!
Sivasspor kötü,hakemler kötü.TFF dahada kötü….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.