Dolar 32,2547
Euro 35,0971
Altın 2.272,00
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Memleketimde Voleybol

14 Kasım 2021 19:28
248
A+
A-

Salon sporlarının başında geliyor Voleybol. Sivas’ımızda da voleybol denince öncelikle geçmişe gitmek gerekiyor. Yıllar öncesinde Efeler Liginde, 1.Lig de ve 2.Lig de oynamış tecrübelere sahip Sivas Voleybolu vardı. Her gencin, her ailenin salonlardan çıkmadığı, hatta yol üzerinde gezinen insanların salonda ışıklar yanıyor, sesler geliyor deyip salona gelen spor sevenlerimiz vardı. Gelin görün ki tüm dünyanın etkilendiği şu zor günlerde daha çok can çekişir hale gelmiş durumda Sivas Voleybolu.

Şöyle bir göz gezdirelim isterseniz. Efeler Ligi, Sultanlar Ligi, 1.Lig ve 2.Liglerde bizleri temsil eden Sivaslı, Sivas sevdalısı temsilcilerimiz var. Efeler Ligi Bursa Büyükşehirde Levent Zoroğlu, Sultanlar Ligi Nilüfer Belediyespor’da Savaş Akkaya, Birinci Lig Sivrihisar Belediyespor’da Bilal Pakoğlu,  Birinci lig İstanbul Büyük Şehir Belediyespor’da Emrullah Aydın hocalarımız var. Yine oyuncularımızdan Atakan Efeler ligi Tokat Plevne’de, Çağrı 1.Lig takımlarından Alanya’da, Recep Polat, Sinan Polat, Alperen Çalışır ve Emre Sungurlu Belediyespor’da, Baki Yalçındağ Denizli’de, Ahmet Erbaş Arkas alt yapısında, Süleyman Ocakçı Konya Büyükşehir alt yapısında oynuyorlar. 2.Ligte oynayan oyuncularımız maalesef ki sadece maç günleri gidiyorlar ve geri kalan günlerde kendi imkânları doğrultusunda Sivas’ta antrenman yapabiliyorlar. Tüm bu genç oyuncularımız Sivas’ımız da bir takım olsa, aldıkların cüzi ücretlerin çok çok altında hatta ücret talep etmeden bile memleketinde oynamayı canı gönülden istediklerini biliyorum.

Aslında bir voleybol takımımız var. Sivas İl Özel İdaresi Bayan Voleybol Takımı. 2. Ligde mücadele etmeye çalışan, 7 kişi maçlara çıkan, imkânları çok kısıtlı olan ve günü birlik deplasmanlara gidip gelen bir takımımız var. Ligdeki diğer takımların yaş ortalamasından küçük, birkaç yıl önce voleybola başlamış genç kızlarımızın yer aldığı bir takımımız var. Sivas’taki tüm genç voleybol takımlarımızın bir arada olduğu güçlü bir takım oluşmamız gerekirken, neden 400 lisanslı voleybolcuya sahip şehrimizde 7-8 oyuncu ile maçlara çıkan takımımız var?

Gelelim Sivas’ımızda kulüp bulamayıp, başka sosyal aktiviteler içerisine giren, dijital bağımlılık akımına kendilerini bırakan ve ailesi tarafından Sivas dışına gitmesine izin verilmeyen genç voleybolcu oyuncularımıza. Onlar hangi salonda hangi gün voleybol oynanıyor, oraya gidip bakayım belki antrenman yaparım, olmazsa millet bahçesinde beton zeminde oynarız diyen gençlerimiz var. Bu gençlerimizin sayısı da her geçen gün artmakta ve hepsinin ortak üzüntüsü neden Sivas’ımız da bir erkek voleybol takımının olmaması.

Daha öncede “Neden Voleybol Değil” başlıklı yazımda dile getirdiğim soruları tekrar gündeme sunmak istiyorum. Maalesef ki sorularım güncelliğini koruyor.

Neden memleketimizin çocukları diğer şehirlerde ve ilçelerinde oynuyor?

Neden uzun vade planlarımız yok?

Neden sporcular bu şehirde kendilerini çaresiz hissediyorlar?

Neden voleybolcular güzel bir şeyler yapabilmek için muhatap bulamıyorlar?

Neden Türkiye’nin 4 bir yanında il ve ilçelerin üst liglerde planlı programlı takımları varken memleketimizin bununla ilgili bir planı bile yok?

Umarım yeni federasyon seçimlerinin ardından yeni il temsilciliğimiz öncülüğünde bu sorularımıza cevaplar bularak Sivas voleyboluna gönül vermiş, bu memleketin öz çocukları, planlı programlı, geliştiren, gelişen, yenileyen, sonraki nesillere umut veren bir yapılanmayı hayal etmekten öteye götürürüz.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Şubat 2023 19:58
30 Ocak 2023 06:36
15 Ocak 2023 12:20
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.