Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 28°C
Çar 26°C

Sivasspor BJK’ye gereğini yaptı

4 Şubat 2023 19:55
108
A+
A-

Geçen hafta Alanya’da alınan galibiyetin daha çok önem kazanması ve ligde biraz daha rahat nefes alabilmek için Beşiktaş maçını kazanmak zorunda olan Sivasspor gereğini yaptı ve hak ettiği 3 puanı alarak sahadan ayrıldı. Sivasspor Beşiktaş karşısına çıkarken, Yatabare,Ulvestad,Murat Paluli ve N’jie gibi ilk onbirde oynayan 4 isim yoktu. Ancak yeni transferler Samuel Saiz ve jordy Caicedo ilk onbirde sahaya çıktı.
Her türlü olumsuzluklara rağmen Sivasspor rakibi Beşiktaş’a oranla her bakımdan daha iyi bir görüntü çizdi. Rakibinden daha fazla pozisyon buldu,az hafta yaptı ve oyun disiplininden hiç kopmadan 90 dakikayı tamamlayarak hak ettiği 3 puanı aldı. Şöyle maçın geneline bakıyorum ve 23. Dakikada öne geçen Sivasspor’un rakibine sadece iki ciddi pozisyon verdiğini görüyorum.Bu iki pozisyondan biriside Harisis’in kaptırdığı top sonrasında geldi.Kısacası Sivasspor kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptı ve bunuda başardı. Onun için bütün futbolcuları ayrı ayrı tebrik etmek lazım.
Maçta Sivasspor adına iki şey hariç her şey çok iyiydi. Oynanan futbol,alınan üç puan,havanın durumu vs. ancak,taraftar ve maçın hakemi Zorbay Küçük için aynı şeyleri söylemek zor.
Bu Sivasspor bir hafta önce Alanya gibi güçlü bir takımı deplasmanda silip süpürmüş,üstelikte bu takımın şiddetle üç puana ihtiyacı var ve maça gelen seyircisi sayısı 6 bin civarında. Bunun adı sorumsuzluktur,bunun adı duyarsızlıktır! Sakın olaki kimse bana “Maç cumartesi” demesin. Biz Pazar günü oynanan Sivasspor maçlarındaki taraftar sayısınıda gördük.Üç aşağı beş yukarı aynı sayıda taraftar oluyor.
Diğer kötü olanda maçın hakemi Zorbay Küçük. Sivasspor maçı kazandığı için belki fazla dikkat çekmedi ancak”keseri hep beşiktaş’tan yana yonttu” ama,Sivassporlu futbolcularda Beşiktaş’a şans tanımadı. Hakemin vücud dili,çaldığı ve çalmadığı düdükler niyetini gösterdi ama çok şükür Sivasspor Beşiktaş’a fırsat vermedi.
Bir küçük notta Rıza hocaya. Bak hocam! İki maç Adanademirspor maçında 2-1 gerideyken 90. Dakikadan sonra 3 oyuncu değişikliğin haklı olarak çok eleştirildi. Beşiktaş maçında da 90 da iki oyuncu değişikliği yaptın ve yapılması gerekeni yaptın! Doğru her yerde doğrudur,sen doğruları yapmaya devam et Rıza hoca….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.