Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sivasspor bunu hak etmiyor!

13 Şubat 2022 18:00
188
A+
A-

Sivasspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın tabiriyle “Artık telafisi olmayan” maçlar oynayan Sivasspor kazannması gereken bir maçı kazandı.
Bunu bir kenara koyalım.Peki nasıl bir oyun ortaya koyduda kazandı? Sivasspor maça iyi başlayamadı. Oysa karşısında ligin son sırasında olan ve mutlak kazanması gereken bir Malatyaspor vardı.Bu nedenlede biz maça Malatyaspor’un tedirgin ve telaşlı,Sivasspor’un ise tam tersi ayağa top yapan,sık sık kanatlardan gidip rakip kalede gol pozisyonlarına giren bir takım görüntüsü vereceğini düşünüyorduk ama olmadı,olamadı!
Sivasspor bu sezon çoğu maçlarda yaptığını bu maçtada yaptı yani koskoca ilk 45 dakikada futbol adına fazla bir şey yapmadı. Buna karşılık can derdindeki Malatyaspor ilk 25 dakikada 3-4 tane önemli pozisyon yakaladı ve ardındanda golü buldu.
Bu arada Sivasspor’da ilk forma giydiği maçtan itibaren eleştirilen Koray’ın ilk onbirde başlaması,Sivasspor adına büyük bir riskti. Bunu tribünler kenar yönetimden önce gördü ve Koray’ın ayağına geldiği her topta protesto edildi,sonrada Teknik heyet tarafından oyundan alındı. Aslında Koray’a en büyük kötülüğüde maça onbirde başlatmakla teknik heyet yapmış oldu. Dediğimiz gibi Koray Sivasspor’da forma giydiği hiçbir maçta vasatın üstüne çıkamadı. Kenarda sakatlığı geçen bir Hakan Arslan varsa,kesinlikle onunla oyuna başlanması gerekirdi.
Sivasspor adına kabus gibi geçen ilk yarıdan sonra,beraberlik golü Kayode ile geldi. Bu golden sonra Sivasspor daha iyi oynamaya başladı ve Faycal fajr’ın yaklaşık 30 metreden attığı muhteşem golle maçı kazandı. Dedikya “Sivasspor mutlak kazanması”gereken bir maçı kazandı ve puanını 34 yaptı.
Elbette böyle maçlarda sonuca gitmek önemli ancak,sonucada çoğu zaman iyi futbol götürüyor. Sivasspor’da hala beklenenin çok altına olan isimler var. Bir önceki Gaziantep maçında hatalı goller yiyen Ali Şaşal’ın yerine kaleye geçen Muammer ne yazıkki güven veren bir kalecilik yapmadı. Yine basit top kayıpları,hatalı paslar bu maçtada göze çarptı.
Bir çift sözde “ sözde taraftarlar” için söylemem lazım. Maçlar hafta içi veya cumartesi oynandığı zaman “Herkes işinde gücünde maça nasıl gelsin” deniyordu ya; Malatya maçı Pazar oynandı,üstelik bu mevsimin en uygun saatinde! Ee neden gelmediniz?
Belki biraz abartmış olabilirim ama ,maça gelen taraftar sayısı hergün bize “Takıma transfer yokmu?” diye soranlardan daha azdı!
Süper ligde oynayan bir Sivasspor bunu hak etmiyor,hemde hiç hak etmiyor!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.