Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sivasspor fabrika ayarlarına döndü

26 Eylül 2021 08:20
192
A+
A-

SİVASSPOR FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ!
Sezona kendi sahasında Konya yenilgisiyle başlayan,daha sonrada Trabzon’a yenilip 3 maçtada berabere kalan DG Sivasspor’un aldığı kötü sonuçları ve oynadığı vasat futbolu kimse Sivasspor’a yakıştıramıyordu,taki Salı günü deplasmanda oynanan Malatyaspor maçına kadar. Malatya’da “silkinen” Sivasspor,Karagümrük karşısında da özellikle ikinci yarıdaki futboluyla rakiplerine adeta “Ben geliyorum” mesajı verdi.
Rıza hoca her zaman yaptığını yapıp Karagümrük maçına Malatya maçının kazanan onbirle çıktı.
Henüz birinci dakika dolmadan Kayode’nin attığı golle 1-0 öne geçen Sivasspor,oyunu rölantıya almak isteyince,15-20 dakika baskı yedi! Ancak,kaleci Muammer’in gününde olması,defansta oynayan futbolcuların zamanında ve yerinde müdahaleleri rakibe gol şansı tanımadı.İlk yarının sonlarında sahanın yıldızı Pedro Henriue üst üste girdiği iki net pozisyonla adeta maçın ikinci yarısının sinyallerini verdi.
İkinci yarının başında Pesiç’le önemli bir pozisyon yakalayan, ancak kaleci Muammer’in zamanında çıkışıyla sonuç alamayan Karagümrük 5 dakika sonra Sivasspor’a teslim oldu!
50. dakikada golcü stoper Dimitris Goutas yine kafasını kullandı ve kornerden gelen topu iyi bir zamanlama ile Karagümrük filelerine göndererek ligdeki 4. Golünü attı. Bu golden yaklaşık 5 dakika sonra çok eleştirilen Felix sahneye çıktı ve Sivasspor’u 3-0 öne geçirdi.Bu golün anonsu yapılırken Sivasspor Felix’le 4. Golü kaçırdı.Maçın 72. Dakikasında Max Gradel jeneriklik bir gol attı ama burada asıl alkışlanması gereken futbolcu Faycal Facir.Sağ tarafta topla buluştu,Ters taraftaki Gradel’e yaklaşık 40 metreye müthiş bir top attı ve Gradel’de bu güzel pası aynı kalitede golle süsledi. Bu gol bize “ işte gerçek Faycal bu,işte gerçek Gradel bu “dedirtti!
Haftalardır eleştirilen ve “Nerede bunlar?”denilen Gradel,Faycal,Hakan Arslan ve Kayode Karagümrük maçında “hafif silkelendi” ve bu sonuç ortaya çıktı,gerçek futbollarını oynayınca varın siz düşünün!!
Kaleci Muammer zamanında çıkışlarıyla takımının farklı galip gelmesinde önemli rol oynarken,defansın solunda oynayan Uğur Çifçi performansıyla Milli takım seçicilerine “ Ben buradayım” dedi.Defansın ortasındaki Dimitris ve Caner gereğini yaparken,sağ bek Ahmet kötü başladığı maçı iyi bitirdi. Gol atamadı ama bence bu maçta sahanın yıldızı kesinlikle Pedro Henriue ‘dir.İlk dakikada atılan golde arkadaşına “alda at” pasının yanı sıra rakip kaledeki bir çok tehlikeli pozisyonunda baş mimarı oldu.
Maçtan sonra Rıza hoca ile maçı konuşurken,söylediği bir şey dikkatimi çekti. Rıza Çalımbay’a “ Tribünler Rıza hoca şampiyon yap bizi şeklinde tezahürat yaptı,bu konuda ne dersin hocam” diye sordum,Rıza hoca “Bu işi benim istememle olmuyor,taraftar,yönetim,sizler hep birlikte bir araya gelmekle olur. Bugün taraftar fena değildi ama bu yeterli olmuyor daha çok gelmeli”dedi.
Ekranlarda söyle söyleye dilimizde tüy bitti! Birde buradan söyleyim. Bu sezon Sivas’taki 4. Lig maçı ve bu 4 maçtada maça girişlerde hep aynı sıkıntılar yaşanıyor.Tribünlere daha çok taraftar gelmesi için yönetim girişlerde yaşanan sıkıntılara en kısa sürede çözüm bulması gerekiyor. Maçlar genelde cumartesi ve öğle saatlerinde oynanıyor,birde buna girişlerde passolig sıkıntısı eklenince seyirci sayısıda 2 binler civarında oluyor.
Hazır Sivasspor ritmini bulmuşken ve Sivasspor gibi oynamaya başlamışken bu sorunun ortadan kalkması lazım,hemde en kısa sürede…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.