Dolar 32,4695
Euro 34,7807
Altın 2.477,67
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Sivasspor futbol oynamayı düşünmeyen rakibine puan verdi

22 Aralık 2021 19:20
190
A+
A-

Oynadığı son 4 maçı kazanmanın moraliyle Rize maçına çıkan Sivasspor,rakibiyle 1-1 berabere kalarak bu sezon rakibi Rize’nin ilk defa deplasmandan puanla dönmesine neden oldu.
Aslında genellikle maçların ilk yarılarında tutuk görünen ve ikinci yarı sahneye çıkan Sivasspor,Rize maçının ilk 45 dakikasında fenada oynamadı. Ama özellikle 3.bölgede çoğalamamak ve son pasları iyi yapmamak,Sivasspor’un gol bulmasını neredeye imkansız hale getirdi.İlk yarıyı golsüz bitiren Rize’nin 2. Yarıda oyunu yavaşlatacağını,yatan futbolcunun kalkmayacağını,kalecinin yavaş haraket edeceğini tahmin ediyorduk ama bu kadarını değil! Ya inanın Türk futbolu adına üzüldüm,utanç duydum! Maç 11-11 oynanırken bile futbol oynama yerine oynatmama ve oyunu olabildiğince soğutmayı amaçlayan Rizespor bundada başarılı oldu.
53’te 10 kişi kaldıktan sonra,yine “klasik Türk hakem kararları”. Yani rakip 10 kişi kaldıya,taktir haklar,ikili mücadeledeki düşmeler vs.hep 10 kişi kalan takım lehine verilir. Hakem Atilla Karaoğlan bu “klasiği” eksiksiz yaptığı gibi,bazı ilavelerde de bulundu. Yanılmıyorsam maçın 55. Dakikası filandı. Rakip korner çizgisine yakın bir yerde top ayağındaki Sivasspor’lu Ziya’a öyle darbeli bir faul yapıldıki,Ziya kendini iki metre dışarıda buldu ama hakem devam dedi,çünkü 3 dakika önce Rize’ye kırmızı gösterdi!
Sivasspor 10 kişi kalan rakibi karşısında beklenen baskıyı bir türlü kuramadı,hatta maçı izlerken” Rakip 10 kalmadan önce Sivasspor daha çok topa sahip ve daha fazla atak yapıyordu” dedik. Öye yada böyle,gol geldi Sivasspor 1-0 öne geçti. Daha bu golün sevinci yaşanırken,sağ taraftan gelişen atakta Rizeli futbolcuya adeta “gelde geç” dendi, oda öyle yaptı ortaya çıkardığı topa daha sonra çizgiyi geçip gol oldu.
Herkes doğal olarak 1-1 den sonra 10 kişi rakibi karşısında baskı kuracağını ve ceza sahasından çıkarmayacağını düşündü,fakat bende dahil yanıldık.
Özellikle son 3-4 maça oranla o kadar formsuz o kadar isteksiz futbolcu vardıki,bunun sonuçu olarakta beraberlik kaçınılmaz oldu.
Normal şartlarda Rizespor bırakın berabere kalıp bir puan almayı,kazanıp 3 puanda alsa tebrik ederdim. Amaa,öyle işler yaptıki,uyuyan tribünleri bile isyan ettirdiler! Tabiki makul ölçülerde oyun yavaşlatılır,yada sakatlık numarası yapılır,ama bu kadarda değil! Her sakatlıkta ve oyun durdurulmasında,maçın 2.yarısında kromometreye baktım,kırmızı kartta 3 dakika,kaleci sakatlandı 1,5 dakika,Sivasspor’un kazandığı firikiğe itiraz 2,5 dakika,ve daha sonra yine Rizeli futbolcunun kendini yere atıp sakatlandım demesinden sonra 2 dakika oynanmadı. Oyuncu değişikliklerini ve kısa süreli duraklamalarını saymadım ve sadece bu yazdıklarım 9 dakika ediyor,ama verilen uzatma 6 dakika.
“Eğer hakem 9 dakika uzatsaydı Sivasspor yenerdi” demiyorum,benim derdim,hakemler böyle durumlarda rakip futbolcuların oyunu yavaşlatmak ve soğutmasına çanak tutmalarıdır.
Aslında böyle puan kaybedilen maçlarda bazı kazanımlarda oluyor. Devre arası yaklaştıya gönderilmesi gereken isimler daha net görülüyor.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.