Dolar 32,5130
Euro 34,8145
Altın 2.467,95
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Az Bulutlu
Sivas
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Sivasspor Kazanacak Kadar Oynamadı

16 Ekim 2021 21:02
261
A+
A-

Sivasspor enteresan işler yapmaya başladı. Bir maçta öyle futbol ortaya koyuyorki “Bu sezonda Sivasspor ligin üst sıralarını zorlar” diyorsun,bazende öyle maçlar oynuyorki (tıpkı Antalya maçında olduğu gibi) “Bu takımdan bir şey olmaz” diyorsun! Hangisi gerçek Sivasspor? Ligin ilk haftasında oynanan ve futbol adına sahada hiçbir şey veremeyen mi? Ya da, Gaziantep maçında pozisyona girmekte zorlanan ve bunun sonucu olarakta berabere kalan Sivasspor mu?Şimdi bu kafa karışıklığına birde Antalyaspor maçı eklendi! Oysa Sivasspor bu maça çıkarken,kağıt üzerinde maçın mutlak favorisiydi. Çünkü,Sivasspor sahasında oynadığı en maçta Karagümrük gibi bir takımı 4-0 yenmiş,daha sonra gittiği İstanbul deplasmanında da Beşiktaş’a hakemlerin önemli katkılarıyla yenilmişti. Bu Antalyaspor ligin en az gol atan takımlarının başında gelirken, şu ana kadar oynadığı hiçbir deplasman maçında gol atamamış.
Futbolda “iki iki daha dört etmez” sözü bir kere daha gerçek oldu. Her ne kadarda maç öncesi bütün ibre Sivasspor’dan yana olsa da ,sahada gerekli mücadeleyi yapmadığın taktirde kağıt üzerindeki matematiğin önemi kalmıyor.
İşin en can sıkıcı yanı,bir takım kendi sahasında yenik duruma düşebilir ama önemli olan buna takım olarak refleks gösterememek. Mutlak kazanılması gereken bir maçın ilk yarısı 2-2 bitiyor,daha sonra kalan koskoca ikinci yarıda bir isyan,bir baskı göremedik. İkinci yarıda şöyle bir notlarıma baktım 49. Dakikada Uğur’un kullandığı serbest atışta Kayode’in kafa vuruşu ve 67 ‘de Pedro’nun şutunun dışında Sivasspor’un net pozisyonu yok.
Sivasspor’da neredeyse “şu iyiydi” diyeceğimiz kimse yokken,çok kötü diyeceğimiz bir çok isim var! Bunların başında Ahmet Oğuz geliyor. Ofansta hiçbir şey yapmadığı gibi defanstada inanılmaz işler yaptı. Özellikle yenilen 2.gol öncesinde. Antalyaspor’lu Doğukan sol çaprazdan ceza sahasına yönlendi,karşısındaki Ahmet ve onun arkasındaki Goutas, geri geri giderek rakibine adeta “ buyur ceza sahasına gir”dedi ve oda bu ikramı çevirmeyerek girip golünü attı!
Ahmet ve Goutas’ın bu hata amatör futbol maçlarında bile fazla görülen hatalar değil.
Uzun lafın kısası,Sivasspor Antalyaspor karşısında kazanacak bir futbol sergileyemedi ve maçta 2-2 sona erdi.
Hakem Mete Kalkavan için bir şeyler söylemek gerekir. Sivasspor ve Antalyaspor gibi hakemde kötüydü. Maçta bir çok hatalı düdüğü oldu ama en çok akıllarda kalanı,maçın 50. Dakikasında rakibini az adamla yakalayan Sivasspor Pedro ile atak geliştirirken Antalyaspor’lu Alfredo kasti olarak topu eliyle kesti ve hakem sarı vermedi. Aynı futbolcu 82. Dakikda,arkadan sert hareket yaptı ve sarı gördü.Yani ilk sarıyı verseydi Antalyaspor maçın son 13-14 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kalacaktı. Mete Kalkavan’ın bir başka hatasıda oyunun aşırı yavaş ve durmasına rağmen 6 dakika uzatma vermesi oldu.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.