Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Az Bulutlu
Sivas
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Sivasspor Kupaya Hiç Bu Kadar Yakın Olmamıştı

24 Nisan 2022 17:59 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2022 10:57
171
A+
A-

Rıza hocanın deyimiyle “Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayıp,”Alanyaspor’u 2-1 yenen Sivasspor Ziraat Türkiye kupasına hiç yaklaşmadığı kadar yaklaştı. Ligde “Ununu eleyip eleğini asan” Sivasspor artık kupaya odaklandığını gösterdi.
Maçın hemen başında kaleci Ali Şaşal’ın büyük hatasıyla 1-0 geriye düşen kırmızı-beyazlı takım,kısa süre sonra toparlanıp,topa daha çok sahip olmaya ve daha fazla pozisyon bulmaya başladı.Bunlardan birinde Maks Gradel’in arka direğe yaptığı ortaya gerilerden gelen Caner dokunup beraberlik golünü attı ama çok garip bir şekilde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Pozisyonu tekrar izleyince “ Kesin VAR’dan döner” dedik ama VAR oralı bile olmadı,Sivasspor’un buz gibi golünü ofsayt gerekcesiyle yedi!
Hemen ardından “O olmazsa bu olsun” der gibi Yatabare’in şık kafa golü geldi. Sivasspor eğer biraz daha dikkatli olsaydı,45 dakikanın sonunda soyunma odasına 2-1 önde gidebilirdi olmadı.
İkinci yarıda da rakibi karşısında pozisyonlara giren ve maçı istediğini gösteren Sivasspor’da hesapta olmayan bir şey gerçekleşti ve Yatabare gereksiz yere oyundan atıldı. Yatabarenin 2. Sarıyı görüp oyundan atılması doğruydu ancak aklıma, bu delikanlı(!) ve hakemliğe leke getiritmeyen karar veren Ali Şansalan’ın geçen sezon 2-2 biten Galatasaray-Sivasspor maçındaki Galatasaraylı sarı kartı olan Marcao’nun üzerine üzerine yürümesi ve iteklemesine neden 2. Sarı kartı gösteremediği aklıma geldi. Bu çifte standardı yapıyorlar ondan sonrada bizden bunların dürüst olduklarını yazıp söylememizi istiyorlar.
Tekrar kupa maçına dönecek olursak. 10 kişi kalan Sivasspor 90 artıda Kerem’le bulduğu golün ardından Sivas’a çok büyük bir avantajla döndü. Mayıs ayının 10 ve 12 sine oynanacak rövanşta Sivasspor sadece çok büyük bir avantaj ele geçirdi,rakibini elemedi!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.