Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
BİST 9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Sivasspor maça ‘mağlup’ çıkmış!

22 Mayıs 2023 07:11
82
A+
A-

Gerçekci olmak gerekirse,Ümraniye,Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarındaki Sivasspor’un sergilediği futbolu gördükten sonra ve birde Goutas,Yatabare,Ulvestad ve Erdoğan gibi “kötünün iyisi” futbolcuların yokluğunu düşününce Galatasaray maçından fazla beklenti yoktu. Hepimiz “acaba bir sürpriz olurmu”dedik ama olmadı,bu futbolla olamazdı da zaten!
Rıza Çalımbay,bu maçı kayıp olarak kabullenmiş olacak ki,kart sınırında olan Samuel Saiz ve Charisis’i kenarda oturttu.
Galatasaray maçında insanı en çok üzen şey,hocanın sürekli dediği gibi “yenilmemesi gereken gollerin yenilmesi!”
Yenilen ilk gole bakın!
Galatasaray’lı futbolcu elini kolunu sallaya sallaya sağ çaprazdan ceza sahasına girip vuruyor ve golünü atıyor.
Sonra? Sonrasında Sivasspor’da “tık yok!”
Top Sivasspor’lu futbolcuların ayağında 10 saniye bile durmuyor,üç pas yapmadan rakibe kaptırıyor,yada hatalı pas veriliyor,böyle oluncada Sivasspor koskoca 90 dakikada neredeyse bir tane organize atak yaparak gol pozisyonuna giremeden maçı bitirdi. Rakip kaleye giden 3 tane top hatırlıyorum,3’üde Appindangoye’nin kafa vuruşuyla gitti.
Ligde iki maç kaldı ve Sivasspor bu iki maçın en az birini kazanmak zordunda. İşte bu mecburiyet insanı dahada strese sokuyor. Aslında, beni en çok endileşendiren stres veya Sivasspor’un rakipleri değil, Sivasspor’un oynayacağı futbol. Ligde oynadığı son 4 maçta “sıfır”çeken Sivasspor aklıma geldikçe tedirgin olmamak elde değil.
Dedikya Galatasaray maçını sadece bizler değil,Rıza hocada kayıp olarak kabullenmiş. Bu maçta Sivasspor için belkide tek kazanç,yeni sezonda hangi futbolcuların bu takımda olmaması ve derhal sezon sonunda gönderilmesi gerektiğini bir kez daha görülmüş oldu. Sözleşmesi gelecek sezonda devam eden Clinton N’jie,Ahmed Musa ve Alaaddin ile ,Allah’dan sözleşmeleri iki maç sonra sona erecek Leke James ve Caner Osmanpaşa’ın bu ligin futbolcuları olmadıkları bir kez daha görüldü.
Sivasspor’un iki maçı kaldı ve bu ikiside kendi sahasında. Takımı değiştirimeyeceğimize göre yapılacak tek şey,yanlışları,eleştirileri bir kenara bırakıp Konya ve Kayseri maçında stadı doldurmalı.
Başka çare yok!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.