Dolar 32,4942
Euro 34,7964
Altın 2.492,27
BİST 9.550,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Sivasspor Proje Takımından Puan Aldı

20 Nisan 2021 22:13
230
A+
A-

Sizi bilmem ama, bu maç benim için maçtan öte bir şeydi. Neden mi? Taa geçen haftadan proje takımın yöneticisi Abdurrahim Albayrak bir yandan,hocası bay kasıntı Terim diğer yandan ağlayıp durdu ve bu maça atanacak hakem üzerinde algı oluşturmak istediler.
Nitekim başarılıda oldular. Sivasspor’un oynadığı futbol,hataları bir yana maçın hakemi Ali Şansalan proje takımı lehine çok hata yaptı. Mesela,7. Dakikada Onyekuru çok açık biçmde Gradel’e dirsek atıyor,Gradel yerde kıvranıyor hakem oyunu devam ettirdi az kalsın Sivasspor gol yiyordu.
28. dakikada bu defa Belhanda Ziya’nin yüzüne dirsek vuruyor,faul veriyor ama kart yok! 30. Dakikada inanılmaz bir karar izledik. Muslera kalesinden çıkıp ortaya sahaya kadar geliyor hakeme itiraz ediyor,hakem eliyle kaleyi gösterip gitmesini istiyor ve yoksa kart gösteririm diye uyarırken,yüzüne darbe yiyerek sakatlık geçiren Gradel’ tedavi görürken ayağını dışarı almadığı için sarı kart görüyor.60. dakikada Yatabare topu göğsüyle aldı hızlı hücuma kalkacakdıki hakem elle oynama vererek herkesi hayretler içerisine düşürdü. 82. Dakikada proje takımı oyuncusu Taylan hakemin çok yakınında Kayode’ye dirsek atıyor,ama hakem devam ettirdi,sonrada Kayode’nin tedavisi için sağlık ekiplerine sahaya davet etti. Hakem faul vermediğine göre demekki Kayode kendi kendini sakatladı ve hakemde sağlık ekibine izin verdi!
Sonrasında fırsat kollayan hakem Ali Şansalan aradığı fırsatı maçın sonlarında buldu ve Gradel’i oyundan attı. Sivasspor sahadan bir puanla ayrıldı ama hakem Ali Şansalan “zehrini kusarak gitti”. Bu haftada Yatabare ve Gradel kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecekler.
Gelelim Sivasspor’un proje takımı karşısındaki futboluna.
Çoğu insan gibi bende Rıza hocanın orta sahada Ziya’yı oynatmasına bir anlam veremedim. Alışık olmadığı yerde oynatılması takıma zarar vereceği gibi Ziya’yı da topun ağzına koyuyor.Oysa kenarda orijinal orta sahalar var,birisi Kerem diğeri Feliks. Ama Rıza hoca ısrarla orijinal orta saha yerine devşirme orta sahaları tercih ediyor,buna Sivasspor’a olumsuz biçimde yansıyor.
Sivasspor’un çoğu maçında yaptığı hatalar bu maçtada fazlasıyla göze çarptı. Neydi hatalar? Rakip takıma 2. Bölgede çok rahat pas yapma imkanı verildiği gibi,hücum bölgesine geldiklerinde de Sivassporlu futbolcular yine aynı hatayı yapıp çok geri yaslandılar ve birde rakip forvetlere yakın oynama yerine uzak durup,topla dönme veya vurma şansı verdiler. Bunu çok yaptılar Allah’dan bazen şans yanımızdaydı,bazen de Ali Şaşal çıkardı.
Sonuç olarak Sivasspor fazla hücum edemediği bir maçta 2 gol atıp bir puanla Sivas’a dönüyor. Bu nedenle bütün takımı tebrik ediyorum.
Ayrıca merak ediyorum maçtan önce Sivasspor’u başka ülkenin takımı gibi görüp “KOY YÜREĞİNİ GÖSTER KENDİNİ” başlığı atarak Türk basının Anadolu takımlarına bakış açısını gösteren Fotomaç gazetesi,acaba çok üzüldü mü?
Bu takıma neden mi proje takımı diyorum?
Şunun için; Hafta içinde Ultraaslan mı,ultra faremi bilmem ama bir taraftar grubu küstahça Sivasspor’un proje takımı olduğunu sosyal medyadan paylaşmış. Oysa bütün Dünya biliyor ki Türkiye’deki beklide tek proje takımı bugün Sivasspor’un 2-2 kaldığı bu takım. UEFA kupasını aldığı kadroya şöyle bir bakın,kaç tane şu anda feto teröründen damga yemiş isim var.Dolayısıyla Türkiye’de proje takımı dendiğinde ilk akıllara gelen bu sarı-kırmızılı takım.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.