Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Sivasspor rakip mi seçiyor?

4 Aralık 2021 18:00
169
A+
A-

Sivasspor’un geçen hafta 4-0 kazandığı Hatayspor maçından önce Teknik direktör Rıza Çalımbay’a “Bu iki maçtan 4 puana razımısın?” diye sorsalardı,herhalde büyük bir memnuniyetle “Eveett” derdi.
Öyleya,bu iki maçtaki rakipler,zirveyi zorladığı gibi ligin en çok galip gelen ve en pozitif futbolu oynayan takımların başında geliyor.
Futbolda “Maç oynanmadan kazanılmaz” gerçeği bir kez daha ortaya çıktı ve Sivasspor bu iki maçıda kazanarak rahat bir nefes aldı.
Oysa bu Sivasspor,3 hafta önce kendi evinde oynadığı ve golsüz bitirdiği Giresun maçını neredeyse pozisyona giremeden bitirimişti. Bu yüzdende Yiğidolar özellikle Sivasspor’un önünde oynayacağı 4 maçtan oldukça endişeliydi.
Hatayspor’u müthiş bir futbolla 4 farklı yenen kırmızı-beyazlılar bunun vermiş olduğu moral ve güvenle çıktığı Alanyaspor maçınıda kazanarak “daha ben ölmedim” mesajı verdi.
Hatayspor maçından farklı olarak sakat Fredrik’in yerine Isaac Cofie ile sahaya çıkan Sivasspor ilk yarıda rakibine bir tek ciddi pozisyon vermediği gibi Pedro ve Gradel ile önemli pozisyonlarda buldu. İlk yarıyı golsüz bitiren Sivasspor 50. Dakikada rakip kalede Maks Gradel ile tehlikeli olurken,aynı dakika içerisinde kalesinde de önemli bir tehlikeyi savuşturdu. 51. Dakika dolarken yakalanan bu pozisyon Alanyaspor’un ilk ciddi pozisyonu oldu.
Maçta 53. Dakikaya girilirken,Maks Gradel yine klasını konuşturdu,sol kanatta aldığı topu genç Kerem’e aktardı,Kerem ceza sahasına girmeden sert vurdu ve Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golle Kerem Atagan Kesgin Sivasspor formasıyla ilk golünü atarken,ilk onbirde çıktığı ikinci maçında da golle tanışmış oldu.
Takımda yer alan hemen hemen bütün futbolcular üzerlerine düşen görevi eksik yerine getirirken,birde beklentilerin üzerine çıkan isimler vardı. Bunlardan biriside Isaac Cofie idi. Ancak Cofie öyle bir maç çıkardıki,bende dahil herkesi mahcup(!) etti,inşallah bundan sonrada etmeye devam eder!
Golün asistini yapan Maks’ın,son iki maçta Sivasspor’un attığı 5 golün tamamında katkısı var,bir futbolcu bundan başka ne yapabilir ki?
Sonuç olarak Sivasspor kimilerine göre “sıfır çeker” denilen iki maçtan 6 puan çıkararak adeta küllerinden yeniden doğdu!
Bu sezon üst üste ikinci defa maç kazanan kırmızı-beyazlılar ayrıca gol yemeden bitirdiği 5. Maçıda geride bıraktı.
Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’ya gelince. İyi maç yönetmedi,yanlış kararlarının neredeyse tamamını Sivasspor aleyhine verdi,en büyük yaptığı yanlışıda,faul yapmadığı halde ikinci sarı kartı gösterdiği Uğur’a yaptı.
Bir bakımda hakem Yaşar Kemal Uğurlu maç öncesi endişeleri boşuna çıkarmadı! Daha fazlasınıda yapabilirmiydi? Yapardı,ancak onu yapacak fırsat doğmadı!
Uğur Çifçi’yi haksız yere oyundan atarak bir yerde “zehrini kusarak gitti!”

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.