Dolar 32,4229
Euro 34,4449
Altın 2.483,12
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 18°C

Sivasspor rövanşı aldı!

9 Ocak 2022 20:44
184
A+
A-

Lige kendi sahasında Konyaspor karşısında aldığı yenilgiyle başlayan Sivasspor,ikinci yarının ilk maçında Konyaspor’u aynı skorla yenerek,hem rövanşı aldı,hemde çok değerli bir üç puan kazandı.
Bu maçta alınan galibiyetin ne kadar önemli ve değerli olduğunu,takımda olmayan futbolculara bakılınca daha iyi anlaşılır.
Sivasspor maça,ülkelerinin milli takımlarında olan Max Gradel ve Faycal Fajr’dan yoksu çıktı.Bu iki isim gerçekten çok ama çok önemliydi. Rıza hoca orta alanda Faycal’ın yerine eski formundan uzak görünen Hakan Arslan’ı , Maks’ın yerinede,yine takımın formsuz isimlerinden Erdoğan’la sahaya çıktı. Doğrusu herkeste bir endişe ve kafalarda da “Acabaların” bol olduğu sorular vardı. Sivasspor’daki iki önemli eksik,son oynadığı ve kaybettiği Kayseri maçındaki futbolu ve ayrıca bunlara birde Konya’nın formunun zirvesinde olması eklenince endişe ve tedirginliğin gayet normal olduğunu görüyoruz.
Maçın ilk yarısında,her iki takımda bir birine fazla üstünlük sağlayamadı. Ev sahibi ve favori gösterilen Konya’nın beklide ilk yarıdaki tek ciddi atağı,araya atılan topla Michalak’ın yakaladığı pozisyon oldu.Buna karşılık Sivasspor ilk yarıda kornerlerde dahil 7-8 tane duran top kazandı ama hiç birisini olumlu kullanamadı.Sivasspor ayrıca,kazandığı topların yarısını dahi olumlu kullanabilseydi,beklide golü ilk yarıda bulacaktı ama olmadı,yapamadı!
Maçın ikinci yarısında Konya’nın daha fazla baskı kurması beklenirken,daha iyi oynayan Sivasspor görmeye başladık. Maçın 66. Dakikasında o ana kadar sahada fazla görünmeyen Leke James,son derece düzgün bir vuruşla Sivasspor’u öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Sivasspor ikinci gol için önemli fırsatlar buldu,fakat olmadı. Rıza hocanın sürekli dediği gibi “Eğer son vuruşlarda becerikli olsaydık” maçı 2 hatta 3 farklada kazanırdık.
Sivasspor gerçekten çok ama çok önemli bir galibiyet aldı,bu nedenle takımı ve teknik heyeti tebrik ediyorum.
Şimdiden bütün Yiğidoları”Amasız,fakatsız”cumartesi günü oynanacak olan Trabzon maçına bekliyoruz.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.