Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
BİST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C

Sivasspor’da 2 Kazanç 1 Kayıp!

20 Nisan 2021 22:15
258
A+
A-

Geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya’yı deplasmanda 4-2 yenen Demir grup Sivasspor,4 Eylül stadında 3 gün sonra çıktığı Konya maçınıda iki farkla kazanarak,artık hedefin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu herkese gösterdi.
Konya maçına bir önceki Antalya maçının onbiriyle başlayan kırmızı-beyazlı takım, golcüsü Yatabare ile ilk yarım saati 1-0 önde geçti.
İlk yarının sonlarında penaltı kazanan ve soyunma odasına maçı koparıp girme şansı yakalayan Sivasspor,yıldız futbolcusu Max Gradel’le bu fırsattan yararlanamadı.
Maçın ikinci yarısının başlarında beraberlik golünü kalesinde gören Sivasspor 68’de suskun golcüsü Kayode ile 2-1 öne geçti.
Teknik direktör Rıza Çalımbay, Kayode ve Erdoğan gibi hızlı hücum silahlarını oyuna alınca,beraberlik için çok adamla Sivasspor yarı sahasına görünen Konya’ya 3. Golün gelmesinin yakın olduğunu konuşurken,hiç hesapta olmayan bir şey yaşandı ve kaptan Hakan Arslan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sivasspor’un bir eksik kalması Konya’nın iştihanı daha da kabarttı!Oysa asıl iştahı kabaran Sivassporlu Kayode ve Erdoğan’dı.
Maçın 88. Dakikasında Kayode rakibi az adamla yakaladı,Diomande’yi geçti ve daha sonra rakibini tarafından yapılan hareket sonrası yerde kalınca hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi,atışı kullanan Robin Yalçın,galibiyetini perçinleyen golü kaydetti. Sivasspor Bu sonuçla puanını 47 yapıp,Avrupa kupalarına gitme şansını dahada artırdı. Ayrıca kırmızı-beyazlı takım bu galibiyetle ligde yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Sivasspor bu periyotta 6 galibiyet,5’de beraberlik aldı.
Konya karşısında alınan bu galibiyet,artık hedefin Avrupa’ya çevrilmesi ve suskun,hatta son haftalarda ağır eleştirilere maruz kalan Kayode’nin oyuna girdikten sonra bir gol atıp,birde penaltı yaptırması,Sivasspor için bir başka önemli kazanımdı. Bu maçta Sivasspor için tek olumsuzluk kaptan Hakan’ın kırmızı kart görmesi oldu. Ne yazıkki Hakan Arslan bu haftaki Gençlerbirliği ve daha sonrası Beşiktaş maçında yer alamayacak.
Maçın hakemi Zorbay Küçük içinde bir iki kelime yazmak gerekirse,ilk önce “ iyi bir hakem
olmadığını” söylemem lazım. Sivasspor lehine iki penaltı çalmasına rağmen,hatalı kararlarından mağdur olan yine Sivasspor oldu. Verdiği penaltılar çok açık ve seçik olduğu için yapacak bir şeyi yoktu. Vermedikleriyle farkın daha çok açılmasına engel olan hakem Zorbay Küçük’ün en sinir bozan hatası, maç 0/0 devam ederken Konyaspor’lu Rahmanoviç serbest vuruşta Gradeli çekerek indirdi ama devam dedi.Ayrıca Konyaspor’un attığı gol öncesi Yatabare’ye yapılan faulü görmedi. Sonuç olarak sahada yetersiz bir hakem izledik.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.