Dolar 32,1713
Euro 34,9096
Altın 2.247,15
BİST 9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 8°C
Az Bulutlu
Sivas
8°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 18°C

Sivasspor’u tarihi hezimetten kaleci ve şansı kurtardı

15 Ağustos 2022 08:15
147
A+
A-

Sapla samanın daha iyi ayırt edilebilmesi için baştan şunu söyleyeyim. Adana Demirspor aldığı galibiyeti anasının ak sütü gibi hak etti.Hatta maçı daha da farklı da kazanabilirdi.Bu gerçeği bir kenara koyalım.

Gelelim bizim takıma! Maçta Sivasspor’un fark yiyeceği ilk 5 dakikada belli oldu desem abartmış olmam! Adana takımı dalga dalga gelirken,Sivasspor kazandığı toplarıda anlaşılmaz panikle kısa sürede rakibine teslim etti. Sanki ilk kez süper lig maçına çıkıyorlar,yada karşılarındaki takım şampiyonlar liginden gelen bir takımda,bizimkilerinde eli ayağı tutmadı!Topu ayağına alan Adana Demirsporlu futbolcu halı sahada oynar gibi Sivasspor kalesine çok rahat gitti. Nitekim maç boyunca Adana takımı 27 şut atmış,bunun 13’ü kaleyi tutmuş. Sanırım bu istatistik maçın en güzel özeti…

Her şeye rağmen maç golsüz devam ederken eğer Kerem Atakan ceza çizgisi üzerinde topa düzgün vurabilseydi,belki biz şimdi başka şeyler konuşuyorduk. Eyy Kerem Atakan Keskin,hem yaşının genç olması nedeniyle,hemde oynadığın nadir iyi maçlar sonrasında sende tuhaf şeyler olmaya başladı. Dahası,kasılmaktan,bencil oynamaktan futbolu unutmuşun be kardeşim.! Rıza hoca özellikle ilk yarıda yaptığın peş peşe top kayıplarından sonra sana nasıl 70 dakika dayandı,anlaşılır gibi değil.
Eğer Sivasspor 40 dakika gol yemediyse ,bunda kaleci Muammer’in gününde ve şanslı olmasındandır.

Kısacası Sivasspor “yarım puanı” bile hak edecek futbol oynamadı. Avrupa maçlarında sonumuz ne oluruz bilemem!!
Gelelim maçın hakemi Mert Güzenge’ye..Yukarıda da dediğim gibi Sivasspor bu maçta “yarım puanı” bile hak etmedi,bunu bir kenara koyalım. Ama takımların iyi yada kötü olması hakemi ilgilendirmemeli. Bu Mert Güzenge,geçen sezon Sivas’ta 1-1 biten yine Adana Demirspor maçının 90. Dakikasında verilen penaltı öncesi Sivaslı futbolcunun yüzüne atılan dirseği VAR hakemi olarak görmemişti. Bugünde benzer bir şey yapınca insanın ister istemez aklına değişik şeyler geliyor.

Bu kadar silik ve kötü oynayan bir Sivasspor’un yenilmesi için hakem desteğine ihtiyacı yoktu.Hakem Mert Güzenge ve VAR’daki kaşar Serkan Tokat buna niye baş vurdular anlamak mümkün değil.

Sivasspor kötü,hakemler kötü ama harika oynayan bir Adana Demirspor vardı.Bizede harika oynayan Adana Demirspor’u tebrik etmek düşer!!!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.