Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Sivasspor’un ‘Aslan’ Gibi Kaptanı Var

20 Nisan 2021 22:14
265
A+
A-

Sivasspor bu maçı aldı ya,her maçı alır! Neden mi böyle diyorum?Çünkü kırmızı-beyazlı takım maça ilk onbirden en az 6 eksikle çıktı. Özellikle Sivasspor’un en çok golünü atan (9 gol) ve bir o kadarda asist yapan Max Gradel’in ,sağ kanatta,zaman zamanda en uçta oynayarak takıma önemli katkı sağlayan Yatabare’nin ve defansın önemli isimleri Apindangoye ile Caner ve sakatlığı deniyle son anda kadrodan çıkarılan Ahmet’in yokluğu gerçekten maç öncesi Sivasspor için büyük bir handigaptı! Tabi eksikliklere kaleci Muammer ve Claodemir’ide ekleyebiliriz. Buna karşılık Karagümrük gibi ligin en rahat,en geniş kadroya sahip ve tuzu kuru bir takım vardı Sivasspor’un karşısında.İşte bu yüzdende top daha çok Karagümrük takımındaydı ama kazanan Sivasspor oldu,çokta güzel oldu!
Maça Karagümrük hızlı başladı. 8 ve 28. Dakikalarda Ndao ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı.32. dakikada sağdan yapılan ortaya müsait durumda kafa vuran ancak dışarı atan Hakan Arslan adeta “ben bu maçta gol atacağım” der gibiydi,öylede oldu.
İlk yarının son saniyelerinde sol taraftan Uğur’un yaptığı ortayı defans çıkarmaya çalıştı,top bir anda Hakan’ın önünde kaldı,Hakan sert vurdu ve Sivasspor’u soyunma odasına 1-0 önde gönderdi.
Önde olan ve kazanması gereken Sivasspor yapması gerekeni iyi yaptı ve maçı 1-0 kazanarak puanını 37 yaptı.
Sivasspor böylece yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı (3 galibiyet,4 beraberlik).
Maçın bir değil,birden çok adamı vardı.Bunların başında golü atan Hakan Arslan geliyor. Hakan yine o bildik,müthiş mücadele azmini ve hırsını bu maçtada göstererek takımının üç puan almasında başrol oynadı.Bu sezon ligde 27 maça çıkan Hakan Arslan kırmızı-beyaz forma ile “6 gol“ ve sınırsız mücadele ile yine adından söz ettiriyor.
Diğer iyiler,sol bekte Uğur,kenar çizgide Tyler Boyd,defansın ortasında Robin ve kalede de Ali Şaşal.Buna karşılık beni en çok hayal kırıklığına uğratan isimlerin başında Kayode ve Erdoğan geldi. Kayode’nin oyunda kaldığı 75 dakikada neredeyse olumlu bir tek hareketi olmadı,tam tersine bir çok topuda ezdi! Biz tribünden görmedik ama maçtan sonra öğrendiğimize göre Kayode oyundan çıktıktan sonra yedek kulübesi önünde teknik direktör Rıza Çalımbay’a tepki göstermiş. Ne tesadüf aynı dakikalarda bizde Çalımbay’a “ Oyuna hiçbir katkısı olmayan Kayode’ye bu dakikaya kadar nasıl tahammül ettin” diye tepki gösterdik! Ne yaptınki Kayode neyin tepkisini gösteriyorsun? Ayrıca,maçta iyi oynasanda hocan kenara alsa bile en azından Kone gibi bir yıldız isime saygısızlık olduğunu bilmen gerekir. Erdoğan’ıda attığı bir cılız şutun dışında pek göremedik ve oda maçın kötüleri arasında yer aldı. Bir diğer isimde,son anda sakatlanarak kadrodan çıkarılan Ahmet’in yerine oyuna giren Alaaddin oldu. Tamam ilk maçı,ama seyircinin dolayısıyla de baskının olmadığı bir maçta bu kadar kötü oynanmazdı doğrusu.
Özetle,Sivasspor her iki kanatta,orta sahada ve defansında bu kadar eksikle çıktığı bir maçı kazasız ve kayıpsız atlatarak son 7 maçtaki 3. Galibiyetini alarak yenilmezliğini sürdürdü ve puanını 37 yaptı. Bundan sonra Sivasspor’un önü daha açık,onun içinde hem skor,hemde futbol olarak çok daha iyi işler yapacaklarına inanıyorum.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.