Dolar 32,5534
Euro 34,8864
Altın 2.435,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Sivasspor’un yeni transferi Dimitrios Goutas kimdir?

19 Temmuz 2021 06:38 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2021 06:46
314
A+
A-

Sivasspor’umuz 2021-2022 sezonun ikinci yabancı transferini Yunanistan’ın Atromitos takımından Dimitrios Goutas’ı alarak gerçekleştirmiş oldu. Defansın ortasında oynayan Appindangoye’nin en az 5 hafta sahalardan uzak kalacağı göz önünde bulundurulursa, Goutas ile bu açığı kapanacaktır. Kariyeri boyunca ağırlıklı olarak kiralık transferlere imza atan Goutas, Sivasspor’umuza 2 yıllık imza atarak kendine güvenenleri boşa çıkarmayacaktır. Bizlerde Dimitrios Goutas’ı Yiğidohaber olarak analiz yaptık. Bakalım bizim gözümüzden Goutas nasıl bir oyuncu.

Profil

4 Nisan 1994 yılında Yunanistan’ın Kavala şehrinde dünyaya gelen Goutas 2012 yılında Skoda Xanthi takımında profesyonel oldu. Kariyerinin ilk golünü 9 Aralık 2012 de Panionios takımına attı.2015 yılında Yunanistan’ın güçlü takımlarından Olimpiakos’a 800 Bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Aynı yıl eski takımı Xanthi’ye kiralık olarak verildi. Burada 33 maça çıktı ve 2 gol attı. Sezon sonu Olimpiakos’a tekrar dönen Goutas Belçika’nın Kortrijk takımına kiralandı. Belçika’da ilk yılında 29 maça çıktı ve ertesi yıl diğer Belçika takımı St.Truiden takımına kiralandı. Burada da 23 maça çıktı 2 gol atma başarısı gösterdi.2018 yazında Polonya temsilcisi Lech Poznan takımına kiralık olarak gitti ve o yıl 14 maç oynadı ve 1 gol attı.2019 yılında Olimpiakos takımı ile sözleşmesi bitince diğer bir Yunan takımı Atromitos takımına 2 yıllık imza attı. Çok iyi bir 2 sezon geçiren Goutas Sivasspor’a transfer olana kadar 72 maçta 6 gol atarak kendini göstermiş oldu.

Güçlü Yönleri (Kafa Vuruşu, Zıplama, Markaj, Kararlılık)

Goutas’ın boyunun uzun olması elbette duran toplarda ve yan toplarda doğru pozisyon alması, zamanlama ve sıçrama özellikleri ile havadan mücadelelerde de takımına katkı sağlamasına neden oluyor. Ayrıca 1.93’lük boyu ile birlikte fiziki özellikleri itibariyle de oldukça diri ve güçlü bir görüntüsü olan Goutas rakipleri ile girdiği ikili mücadeleler de genel olarak hep kazanan taraf oluyor. Maç içerisinde kararlı ve kendine güvenen bir görüntü çizen Goutas savunmadan uzaklaştırdığı topları genellikle rakibe değil, tehlikeden uzak bölgelere doğru uzaklaştırması ise klasik bir savunma oyuncusundan farklı olduğunu gösteriyor. Diğer bir farkı ise savunma oyuncusu olmasına rağmen oynadığı takımlarda çok fazla kart gören bir oyuncu olmaması. Kariyeri boyunca hemen hemen hiç kırmızı kart görmeyen Goutas bu özelliği ile takım ruhunu ve kendine olan güvenin yitirmediğini gösteriyor.

Zayıf Yönleri (Hız, Teknik, İlk Kontrol)

Elbette ki boyunun dezavantajlarından birisi de hızı. Aslında hantal bir oyuncu olarak tanımlanmasa da açık alanda hızına güvenilebilecek bir oyuncu olmadığı da gerçek. Kolay kolay kart görmemesinin nedenlerinden biriside özellikle savunmada birebir kaldığı pozisyonlarda fiziksel handikabı yüzünden mücadeleden sık sık kaçıyor olmasına dayandırabiliriz. Kesme becerisi iyi olsa da topun ilk kontrolünü sağlamak açısından geride kalabiliyor diyebiliriz.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.