Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

Sivasspor’un yeni transferi Pedro Henrique kimdir?

22 Temmuz 2021 06:41 | Son Güncellenme: 22 Temmuz 2021 07:13
332
A+
A-

Sivasspor’umuz 2021-2022 yılı sezonundaki transferlerine son iki sezonunu Kayserispor da geçiren ve iyi bir performans sergileyen Pedro Henrique’ye 3 yıllığına kırmızı beyazlı formayı giyecek imzayı attırarak gerçekleştirmiş oldu. Genelde bonservisi düşük ve elinde olan oyunculara yönelen Sivasspor bu yıl Pedro için Kayserispor’a 1 Milyon Euro ödeyerek kulüp rekorunu kırmış oldu. Bizlerde Pedro Henrique’yi Yiğidohaber olarak analiz yaptık. Bakalım bizim gözümüzden Pedro nasıl bir oyuncu.

Profil

16 Haziran 1990 yılında Brezilya’nın Santa Cruz şehrinde doğan Pedro, profesyonel kariyerine 2009 yılında ülkesinin Avenida kulübünde başladı. 2010-2012 yılında Caxias takımında 35 maçta 16 gol atarak Avrupa takımlarının radarına girdi.2012 Ocak ayında 100 bin euro bedelle İsviçre’nin Zürih takımına transfer oldu. Zürih takımında 2 yıl 65 maça çıktı ve 11 gol attı. 2014 yazında 400 bin euro bonservis ödenerek Fransa’nın Rennes takımına transfer olan Pedro, Lig 1 de 69 maça çıktı 5 gol atma başarısı gösterdi. Ocak 2017 de 1.6 milyon euro bedelle Yunanistan takımlarından Paok’a transfer oldu ve 23 maçta 7 gol attı.2017 yazında Qarabağ, 2018 yılında ise aynı ülkenin Astana takımına kiralık olarak giden Pedro, Karadağ liginde 27 maçta 3 gol attı. 2019 yılında ise 650 bin euro bonservis bedeli karşılığında Kayserispor’a geldi. Kayserispor ile 62 maça çıkan Pedro 18 gol 3 asist yaptı.

Güçlü Yönleri (Dripling, Teknik, Hız, Çeviklik)

Pedro’nun en önemli özelliklerinden biri çok yönlü bir hücum oyuncusu olması. Oyunu hem geriden kurarken, hem de ileride takım hücumunu yönetirken tekniği ile göze batıyor. Bu top tekniği ve çevikliğiyle birebirde çok etkili oluyor ve zaman zamanda şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılabiliyor. Uzun ve kısa toplar ile takımını kolayca hücuma çıkartabiliyor. Özellikle oyunun 3. bölgeye taşınmasında adeta takımın beyni gibi aldığı topları etkili ve hızlı bir şekilde takım arkadaşları ile buluşturuyor. Pedro sıkışan oyunlarda rakibi açmak için varını yoğunu ortaya koyan çalışkan bir oyuncu. Çok hızlı düşünen ve hızıyla rakip ceza sahasına girerek attığı şutlarla da etkili olabilen bir oyuncu. Son iki sezonda Kayserispor da adından söz ettirmesinin en önemli etkenlerinden birisi de kritik maçlarda ve kritik anlarda çok yüksek oyun görüşüne sahip olması ve bunun sonucu olarak da attığı gollerle takımına can veriyor olması

Zayıf Yönleri (Agresiflik, Top Kapma, Defans)

Pedro’nun en önemli eksiği savunması. Gerek takım savunması gerekse bireysel savunma adına maç içerisinde zayıf kalabiliyor. Ayrıca hırslı yapısını, kendi konsantrasyonuna da bazen olumsuz yansıtabiliyor ve bu durum oyuncunun ara ara maçtan kopmasına sebep oluyor.  Pedro genellikle geriye koşmayı pek tercih etmiyor ya da yavaş tempo koşuyla geri geliyor. Topun arkasına geçtiğinde de bazen gereksiz fauller yapabiliyor.

 

ETİKETLER: ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.