Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Sonuç rezil, futbol ondan rezil!

15 Ocak 2023 12:22
132
A+
A-

Utandık..yerin dibine girdik! Bu nasıl futbol oynama öyle?
Sivasspor rakibi Kayserispor karşısında sanki “alt ligden gelen bir takım” gibiydi.
Tamam Sivasspor’da eksikler var,ama rakibi Kayserispor’da da bir çok önemli isim eksik,üstelikte yönetimsel ve maddi sıkıntılarıda var.Son 4 maçını kaybeden Kayserispor,kendi evindeki son maçında Karagümrük’ten de 4 yemiş bir takım.
Sivasspor işte böyle bir takıma can simidi oldu. Bu maç Kayserispor’a sadece 3 puan kazandırmadı,onlara özgüven ve en çok ihtiyaçları olduğu moralide kazandırdı.
Maçın ilk yarısında 3-0 geriye düşen Sivasspor’da asıl facia,ilk yarı boyunca bir tek organize atak yapamaması ve rakip kaleye şut atamaması oldu.Onun için “utandık,yerin dibine girdik”
Hiç kimse “2.yarıda şöyle oynadık,böyle oynadık vs” demesin! Kayseri istediği skoru yakaladıktan sonra oyunu rölantiya aldı onun içinde Sivasspor zaman zaman rakip kalede göründü.Ancak bu rağmen eğer kaleci Ali Şaşal gününde olmasaydı skor daha farklı olurdu. Zaten 4-1 kaybeden bir takım için “en iyisi kaleciydi” deniyorsa her şey ap açık ortada!
Bu futbolcularla Sivasspor’un bulunduğu yerden çıkması neredeyse imkansız.Bunu bizler gibi yönetim ve teknik heyette görüyordur herhalde!
Kayseri’de tam bir rezalet yaşadık,hemde öyle böyle değil!

CEVAP BEKLEYEN SORULAR…

Deveye ”Boynun niye eğeri” diye sormuşlar”Nerem doğruki?” demiş.
Sivasspor’da o kadar yanlışlar,o kadar cevap bekleyen sorular varki,insan nereden başlayacağını bilemiyor!
Ligin altındasın,şiddetle puana ihtiyacın var,sakat futbolcuların çok ve sen takımın en formda olan, en iyi ismini(Dia Saba) sözleşmesi bitmeden,üstelikte Kayseri maçından önce gönderiyorsun.
Bu nasıl iş arkadaş,biri bize izah etsin? Kayserispor hocası Çağdaş Atan’a desenki”Hocam Sivasspor’da hangi futbolcuyu rakip olarak görmek istemezsin” ilk söyleyeceği isim hiç şüphesiz Dia Saba olurdu. İşte o Dia sabayı böyle bir sıkıntılı dönemde Sivasspor anlaşılmaz bir şekilde bir hafta öncesinden gönderdi.Tamam,futbolcunun sözleşmesindeki “250 bin doları getirirse devre arası gider” maddesini anladık,ama devre bitmeden gönderilmesi neyin nesi?
Bir başka tuhaflık. Kayserispor-Sivasspor maçına 24 saat kala maçın 17’den 19’a alınması.”Bunun Sivasspor’la ne alakası var demeyin” Sivasspor istemeseydi maç 19’a alınmazdı. Böylece Sivasspor’unda katkısıyla Kayserispor’u desteklemeye daha fazla taraftarı gelmiş oldu.
Sivasspor’un bir başka akıllara zarar kararıda,Salı günü oynayacağı Türkiye kupası maçını Kayseri’ye aldırması.
Tamam anladık,4 Eylül stadında zemin çalışması varda Kayseri nerden çıktı? Kim bu akıllara ziyan karara “tamam” dedi? Belediyespor’un maçlarını oynadığı Muhsin Yazıcıoğlu stadı yokmuydu? Belediyespor’u arayıp zeminini sorduğunuzda size “zemin gayet iyi” cevabı verilmedimi? Kupa maçının Kayseri’ye alınmasının manevi kaybı bir yana birde maddi kaybı var. Bursa takımı Sivas’a iki gün önce gelecekti ve burada kalıp konaklayacaktı,Sivas’a binlerce lira bırakıp gidecekti.Şimdi Kayseri’deki oteller ve restorantlar kazanacak,birde buna Sivasspor’un masrafı eklenecek.
Bütün bunları üst üste koyduğun zaman deve örneğe azmı ne!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.