Dolar 32,4229
Euro 34,4449
Altın 2.483,12
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 18°C

Yeni tranferler Ahmet Oğuz ve Alaaddin Okumuş Analiz

20 Nisan 2021 22:10 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2021 22:11
302
A+
A-

Demir Grup Sivasspor’umuz ligin ilk yarısında gerek Marcelo’nun sakatlığı gerekse de Barış’ın etkisiz kaldığı sağ bek pozisyonuna Gençlerbirliği alt yapısında yetişmiş iki yerli transfer yaparak güçlendirdi. 2021 yılının ilk transferi olarak Kasımpaşa da oynayan Ahmet Oğuz ve Ümraniyespor da forma giyen Alaaddin Okumuş’u alarak buradaki oyuncu eksikliğini gidermiş oldu. Bizlerde Yiğido Haber olarak iki yeni oyuncuyu analiz yaptık. Bakalım bizim gözümüzden Ahmet Oğuz ve Alaaddin nasıl oyuncular.

AHMET OĞUZ

Profil

16 Ocak 1993 yılında Yozgatta doğan Ahmet Oğuz, 2007 yılında Gençlerbirliği alt yapında futbola başladı. 2014 yılına kadar Ankara’nın diğer bir ekibi Hacettepe ile Gençlerbirliği arasında gidip gelen futbol yaşantısında 2015-2016 yılında Gençlerbirliği forması altında 30 maça çıkarak süper lige tam olarak adım atmış oldu. Sonraki yıllarda düzenli olarak formasını giydiği Gençlerbirliği’nde 113 maça çıkarak 2 gol 5 de asist yaptı. Ardından bu sezonun başında Kasımpaşa’ya transfer olarak ilk defa Ankara dışına çıkmış oldu. Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa ile 6 maça çıkan Ahmet Oğuz 2 de asist yaptı.

Güçlü Yönleri (Hız, Fizik ve Dayanıklılık)

Ahmet Oğuz savunma yönü güçlü, sağ ayağını iyi kullanan ve fiziğe dayalı mücadeleyi seven bir oyuncu. Gençlerbirliği’nde oynadı zamanlarda kısa, orta, uzun mesafe fark etmeksizin çok kolay hızlanabilen, bu belirgin avantajı sayesinde özellikle de kontrataklarda kanadından yaptığı etkili çıkışlarla takım arkadaşlarına önemli opsiyonlar yaratabilen bir oyuncuydu. Ayrıca defansta güçlü fiziğinin yardımı ile de başarılı oluyor ve kolay kolay rakip hücumcular tarafından yıkılmayan bir savunma oyuncusu.

Zayıf Yönleri (Teknik, Hava Topu, Şut Agresiflik)

Ahmet Oğuz son yıllarda düşüş içerisinde olması onun teknik ve şut etkinliğini zayıflattı.1.73 boyunda olması hava toplarında etkisiz kalmasına neden oluyor. Agresif bir oyuncu olmadığından top rakipteyken hep hamle yapmaya çalıştığı ve rakibini ayakta savunmadığı için bazen arkasında boşluk bırakabiliyor. Maçın genelinde takımını ileri taşıyan, top kullanan bir isim olarak göze çarpsa da şut fırsatlarını değerlendiremediğini veya hızlı karar verilmesi gereken zamanlarda oyalandığı da olabiliyor.

 

ALAADDİN OKUMUŞ

Profil

23 Ağustos 1995 yılında Ankara’da doğan Alaaddin, 2012 yılında Gençlerbirliği alt yapısında futbola başladı. 2018 yılına kadar Hacettepe, Kastamonuspor, Ankaragücü gibi takımlarda kiralık olarak oynadı. Süper Lig hariç tüm profesyonel liglerde oynama deneyimine sahip olan Alaaddin, toplam 241 maça çıktı. Bu maçlarda 18 gol 13 asistle oynayan Alaaddin, 2018 yazında Ümraniyespor’a transfer oldu. Sezonun ilk yarısı 15 maçta 6 asist yaparak 1.Ligde kendinden fazlasıyla söz ettirdi.

Güçlü Yönleri (Hız, Fizik ve Teknik)

Alaaddin Okumuş hızı, fiziği ve tekniği ile göze batan bir oyuncu. Defanstan ziyade oldukça fazla bir şekilde oyunun ofansif yönüyle dikkat çeken bir oyuncu. Dikine uzun pas denemeleri başarılı olduğunda forvetteki takım arkadaşlarını kaleciyle karşı karşıya pozisyona soktuğunu görebiliyoruz. Geniş saha görüşüyle etkili uzun paslar atabilen oyuncu, bu özelliği sayesinde kimi zaman hücumda tıkanan maçlarda oyunun yönünü değiştirebiliyor.

Zayıf Yönleri (Defans, Uzun şut ve Tecrübe)

Alaaddin Okumuş sağ bek olmasına rağmen hücumu çok seven yapısı savunmadaki müdahalelerin de hata yapmasına neden oluyor. Bu nedenle maç içerisinde yer yer oyundan kopabilen oyuncu, hata yapmaya daha açık hale gelebiliyor. Uzun şutlarda pas isabetsizliğini en aza indirerek garanti oynamayı tercih etmeli. Sert ve mücadele gücü yüksek maçlara kendini hazır hissetmeli, bir üst ligte oynamanın zorluğunu bilerek oyununu iki yönlü olarak geliştirmeli.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Şubat 2023 19:58
30 Ocak 2023 06:36
15 Ocak 2023 12:20
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.