Dolar 32,5788
Euro 34,8961
Altın 2.434,73
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Yeni Transfer Koray Altınay Analizi

29 Haziran 2021 07:38
365
A+
A-

Sivasspor’umuzun sezonun ikinci transferini defasın ortasında ve sağında oynayabilen Karagümrük’lü oyuncu Koray Altinay ile yapmış oldu. Rıza Hoca’nın Robin Yalçın’ın takımdan ayrılmasının üzerine oradaki boşluğu oyun tarzıyla benzer olan Koray’ı alarak doldurdu. Aynı zamanda kısa bir dönem Ç.Rizespor’da da beraber çalışan ikili yıllar sonra Sivasspor da yolları tekrar birleşmiş oldu. Bizlerde Yiğidohaber olarak Koray Altinay’ı analiz yaptık. Bakalım bizim gözümüzden Koray nasıl bir oyuncu.

Profil

11 Ekim 1991 yılında Almanya’nın München kentinde doğan Koray futbola 2011 yılında Bayern Münih’in 2. Takımında başladı. O zamanlar 3.Ligte olan takımda 11 maça çıktı ve ilk profesyonel futbol hayatına başlamış oldu. Ertesi yıl Alman 2.lig takımı Regensburg’a transfer oldu. Burada düzenli olarak oynayan Koray 28 maça çıktı ve 2 gol 2 asistle oynadı. Aynı yıl Türk gözlemcilerin dikkatini çekti ve 2013 yazında Ç.Rizespor’a transfer oldu. Rizesporda 3 sezonda 99 maça çıkarak iyi bir performans sergiledi.2016-2017 sezonunda Osmanlıspor ile UEFA kupasında oynadı. Talihsiz bir sakatlık nedeniyle o sezon toplam 15 maçta oynayabildi.2017-2018 sezonunun ilk yarısında Osmanlıspor ile 2 maça çıktı ve Ocak 2018 de 1.ligte oynayan eski takımı Ç.Rizespor’a tekrar döndü.1.5 sezon oynadığı Rizesporda 23 maça çıktı ve 2019-2020 sezonunda bir diğer 1.lig takımı Karagümrük’e transfer oldu. Karagümrük ile Süper Lig’e çıkması başarısı gösteren Koray 2 sezonda 57 maça çıktı ve takımın en önemli oyuncularından birisi oldu.

Güçlü Yönleri (Güç, Zihinsel, Takım Oyunu)

Koray Altınay oyun anlayışı olarak defansın her bölgesinde sırıtmadan oynanabilen çok yönlü bir oyuncu olması nedeniyle her gittiği takımda joker bir oyuncu oldu. Koray’ın dikkat çeken özellikleri fiziksel mücadeledeki üstünlüğü ve hava toplarındaki hakimiyeti. Pozisyon bilgisi olarak ta oynadığı mevkileri dolduran bir oyun yapısına sahip. Takım oyununa yatkın gerek agresif gerekse de gücü ile ön plana çıkan Koray her teknik direktörün elinde mutlaka olması gereken bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.  Defansın sağında oynarken güçlü fiziğinin yardımı ile başarılı oluyor ve ara ara çıktığı hücumlarda ise rakip savunmacıları zorluyor.

Zayıf Yönleri (Hız, Şut, Konsantrasyon)

Koray güçlü fiziği ve takım oyunu sayesinde oyun içesinde kalan ve kendisini bu şekilde ispatlamış oyuncu olmasının yanında her defans oyuncusu gibi hızı ve uzaktan şutları zayıf olan bir oyuncu. Sağ bek oynadığı zamanlarda ara ara çıkışlarında orta yapma konusunda vasat kalıyor. Bazı zamanlarda sahada konsantrasyon sorunu yaşasa da kısa sürede kendini toparlıyor. Nadiren rakip ceza sahası içerisinde topla buluştuğunda son vuruşlarda isabet sayısı da oldukça düşük.

 

ETİKETLER: ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.