Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
BİST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C

Yeni Transfer Sefa Yılmaz Analizi

24 Haziran 2021 06:38 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2021 06:42
411
A+
A-

Sivasspor’umuz 2021-2022 sezonun ilk transferini sağ kanatta oynayan, ligin gezgin oyuncularından Sefa Yılmaz’ı alarak gerçekleştirmiş oldu. Hücum hattına ligi bilen ve tecrübeli oyuncularla takviye yapmak isteyen Rıza Çalımbay, böylelikle sağ kanattaki alternatif oyuncu havuzuda oluşturmuş oldu. 2014 yazında 3.5 milyon euro bonservis bedeli ile Kayserispor’dan Trabzonspor’a transfer olarak adından söz ettiren Sefa, geçen sezon ki performansı ile de eski günlerine döndüğü bir nebze olsun göstermiş oldu. Bizlerde Yiğidohaber olarak Sefa Yılmaz’ı analiz yaptık. Bakalım bizim gözümüzden Sefa nasıl bir oyuncu.

Profil

14 Şubat 1990 yılında Almanya’nın Berlin şehrinde doğan Sefa futbola Wolfsburg takımının altyapısında başladı.2010 yılında ilk profesyonel transferini Duisburg takımına yaptı. Duisburg formasıyla Almanya 2.Liginde 37 maça çıkan Sefa Yılmaz 6 gol 4 asist yaparak Türk kulüplerin dikkatini çekti. 2011 yılında Kayserispor’a transfer oldu. Burada 3 yıl boyunca 85 maça çıktı ve 13 gol 17 asist yaptı. Ardından 2014 yılında 3.5 Milyon Euro karşılığında Trabzonspor’a transfer olan Sefa, 2014-2015 sezonunda 37 maç 7 gol 4 asistle oynadı ve aynı sezon Avrupa liginde Trabzonspor’un en etkili oyuncu oldu.2015-2016 sezonunda sakatlığından dolayı 18 maça çıkan oyuncu 2 de gol attı. Sakatlık sonrası takımda yer bulamayan Sefa önce Alanyaspor’a ardından Gaziantepspor’a kiralık olarak gitti. 2017 yılında 1.Lig takımlarından Boluspor’a tranfer oldu. 2018 yılının yazında ise Altınordu takımına transfer olan Sefa tekrar Süper Lig’e dönerek Gençlerbirliği forması giydi. Son iki sezonda kırmızı siyahlı forma ile 55 maçta 6 gol 4 asist yaptı

Güçlü Yönleri (Çalışkan, Hız, Topsuz Alan)

Sefa Yılmaz mevcut potansiyeli ve rakamlara yansıttıklarıyla hem gol hem asist olarak kendisinden beklenenleri fazlasıyla karşılayan bir oyuncu. Süper Ligdeki ilk yıllarında bu özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ayrıca yerden bire bir oyununun yanı sıra oyunun sıkıştığı bölümlerde kendisine atılan uzun topları alma ve atakları devam ettirme konusunda da oldukça başarılı olmuştur. Bazı maçlarda 10 numara mevkisinde de oynayan Sefa pas yeteneğini de oyuna yansıtmış oluyor ve böylelikle de iyi bir orta saha uyumu sağladığında çok sayıda karşı karşıya pozisyon üretebilir. Topla beraber hareket etme ve topla hızlanma konusunda çok yetenekli olduğu gibi maç boyunca da tüm enerjisini yansıtıyor.

Zayıf Yönleri (Savunma, Kafa Vuruşu)

Sefa Yılmaz girdiği ikili mücadele sayısı yüksek olan bir oyuncu olmasına rağmen bu mücadelelerin çoğunun hücum bölgesinde olduğundan geriye gelmede zorlanıyor. Geri dönüşlerde boş koşularla defansa destek vermek istese aklının hep hücum da kalması arkasındaki bek oyuncusu için dezavantaj oluşturuyor. Sefa, kanat oyuncu olmasından dolayı haliyle kafa toplarına pek denk gelmiyor, denk gelse de kafa vuruşlarında isabet oranı oldukça düşük.

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.