Dolar 32,4398
Euro 34,4599
Altın 2.480,83
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Az Bulutlu
Sivas
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Yeter ki İstesin Sivasspor

20 Nisan 2021 22:15
296
A+
A-

YETERKİ İSTESİN SİVASSPOR..

Bir yanda kümede kalmak için mutlak kazanması gereken Gençlerbirliği,diğer yanda ligin en rahat ve iyi futbol oynayan takımlarından DG Sivasspor. Bu duygu ve gerçeklerle çıkılan maçta öyle bir ilk 45 dakika yaşandıki,sadece Sivasspor taraftarları değil,Gençlerbirliği tarafı bile çok şaşırdı!
Nasıl şaşırmasın? İlk 20 dakikada Yatabare,Robin Yalçın ve Cofi ile önemli pozisyonlara giren Sivasspor rakibine ilk ciddi pozisyonu 25 dakikada verdi ve golüde yedi! “Futbolda olur böyle şeyler” derken,öyle bir ikinci gol yendiki akıllara zarar! Hani halı saha maçlarında bazen birisi çıkar,topu kendi alanından alıp rakiplerini bir bir geçerek golü atar gelirya,işte öyle bir golle Gençlerbirliği bir anda 2-0 öne geçti. Gençlerbirliği açısından beklenmedik derece müthiş bir ilk 45 dakika yaşanırken Sivasspor için “kabus gibi” geçen bir 45 dakika oldu.
Rıza hoca ikinci yarıya başlarken Yatabare,Robin Yalçın ve Cofi’yi oyundan alıp,yerlerine Kayode,Claodemir ve Feliks’i sahaya sürdü. Taraftarların hala patlama yapamamasına çok şaşırdığı Feliks’in 78. Dakikada attığı güzel gol bu maçın böyle bitmeyeceğinin sinyalini verdi ve 5 dakika sonrada Kayode skoru 2-2 yaptı. Maçın uzatmaların baskısını artıran kırmızı-beyazlı takım Gençlerbirliği futbolcusunun ters vuruşuyla kazandığı golle sahadan 3-2 galip ayrılarak ligde oynadığı son 12 maçıda kaybetmemiş oldu. Bu periyotta 7 galibiyet 5 de beraberlik alan Sivasspor 50 puana ulaşarak hedefinin ilk 5 içerisinde yer alıp Avrupa kupalarına gitmek olduğunu gösterdi.
Peki ama Sivasspor gönül verenlerine neden kabus dolu bir ilk yarı yaşattı?
Cezalı Hakan Arslan’ın ve son anda sakatlanarak kadrodan çıkarılan Tyler Boyd’un yoklukları bir yana,özellikle defansta yapılan peş peşe hatalar dikkat çekti. Yukarıdada belirttiğim gibi,özellikle yenilen 2. Gol Sivasspor açısından tam bir fiyaskoydu. Orta sahadan başlayan hatalara defanstaki futbolcularda seyirci kalınca goller kaçınılmaz oldu. Sivasspor’da bugüne kadar çok iyi işler yapan Robin Yalçın’ın gününde olmaması ve çok top kaybetmesi,Cofi’nin ve Caner’in formsuzlukları dikkatlerden kaçmadı.
Ligde attığı gol ve attırdığı gollerle dikkat çeken Maks Gradel’in en az 2-3 futbolcuyla kapatılması,kırmızı-beyazlı takımın ataklarını ağırlıklı olarak diğer kanatta Erdoğan’la yapmaya mecbur etti,iyikide etti!
Erdoğan özellikle maçın ikinci yarısında müthiş işler yaptı. Şut çekti,rakip eksiltti,orta yaptı,kısacası yapması gereken ne varsa yaptı.
Sonuçta Sivasspor 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmasını bildi ve lige iyice ağırlığını koymaya başladı.
Daha öncede dediğimiz gibi,eğer bu haftaki Beşiktaş maçında sahada gördüğünü çalan hakem olursa Sivasspor bu maçıda kazanacak güçtedir,hatta kalan 7 maçıda kazanacak gücü var kırmızı-beyazlı takımın yeterki dış müdahaleler olmasın…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.