Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 19°C
Az Bulutlu
Sivas
19°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 28°C
Çar 26°C

Ara Yaramış

13 Eylül 2021 06:41
195
A+
A-

Rıza hocanın dört gözle beklediği milli takım arasının Sivasspor’a ilaç olacağını tahmin ediyorduk yanılmadık. Sezonu erken açan Sivassyor üst üste Konferans ligi ön ele maçları oynayarak sezona başlamış ve hatta Kopenhag ve Trabzonspor gibi iki güçlü takımla bir hafta içinde deplasmanda oynamak zorunda kalmıştı. Sezon başında sık maç oynamak beraberinde kıritik isimlerin sakatlanmasınıda getirmişti. Bu sebepden Teknik ekibimiz milli takım arasını sabırsızlıkla bekler olmuştu. Milli maç için verilen arada Sivasspor’un sakatları ve hastaları takıma dahil oldu. Kırmızı beyazlı ekip Şükrü saraçoğluna ideal kadrosu ile çıktkı.

Sezona iyi bir başlagıç yapan Fenerbahçe oynadığı üç maçıda gol yemeden kazanmıştı. Haliyle iki takım açısından zor bir maç olması kaçınılmazdı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçeyi kendi sahasında son yenen takımın Sivasspor olması, Yine geçtiğimiz sezon Fenerbahçeye son golü Kayserispor forması ile yeni transfer Henrique’nin atmış olması karşılaşmaya ayrı bir merak kattı. Yeni transferleri ile taraftarının önüne çıkan Fenerbahçe tiribünlerinde itmesi ile müsabakaya hızlı başladı.

Fenerbahçe ilk 20 dakikada gayretli ve etkili gibi gözüksede Yatabare ve Gradel ile iki net pozisyon bulan taraf bizdik. Sivasspor arada sadece sakatları düzeltmemiş, teknik ekip Fenerbahçeyi çok iyi analiz etmiş. Daha önce oynadığı üç karşılaşmayı saniye saniye izlediklerinden eminim çünkü bunun kanıtı pazar günü oynadığımız karşılaşmada çok net gözüktü. Sivasspor Fenerbahçeyi kendi silahı ile vurdu. Adam paylaşımlarını çok iyi yaptı. Top rakipde iken komple topun arkasına geçti, kaybedilen topu kazanmak için hemen pres başladı. Kazanılan toplardan sonra ise etki çıkışlar yaptı. Fenerbahçenin bekleyen takımlara karşı daha etkili olduğunu bilen Sivasspor beklemedi, cesur oynadı, karşılık verdi hatta zaman zaman oyunu ele aldı. Golü düşündü.

Karşılaşma tamda dengeli oynanıyor derken iyi oynayan Sivasspor kötü gol yedi. 24. dakida altı kişi ile savunmadayken anlaşmazlıktan yararlanan Samuel topu filerimize barıktı. Yenen bu kötü gol bile Sivasspor’u oyundan düşürmedi. İlk yarının son dakikasında karşılığını aldı. Sakatlıktan dönen Henrique sadece Fener savunmasını değil kalecisinide rahatsız etti. Geri pasında Kaleci Altay’ın bir anlık dalgınlığından yararlanarak topla Altay arasına girdi ve Sivasspor’a golü getiren penaltıyı kazandırdı. Sivasspor’un yediği kötü golü rakibin kalecisi Altay telafi etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ayakta kalan Sivasspor, her geçen dakikada dökülen Fenerbahçe oldu. Rakibin yaptığı oyuncu değişiklikleride Sivasspor’un etkili çıkışlarını önleyemedi. Final paslarında ve son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilseydik İstanbuldan üç puanla dönmek hiç de zor değildi. Karşılaşmanın son bölümlerinde ligde hiç Gol yemeyen Fenerbahçe beraberliği kurtarmanın telaşına düşerken bizim çocuklar bir doksan dakika daha olsa oynayacak görüntüsü çizdi. Her zaman olduğu gibi Uğur, Faysal ve Yatabare sistemi ayakta tutan ve çalıştıran isimler oldu. Gradel halen geçen yılki seviyede değil ve yine haftanın vasatları arasında yerini aldı. Sakatlıktan çıkan Henrique iyi başladı . Fenerbançe deplasmanındaki Sivasspor fabrika ayarlarına döndüğünü gösterdi. Antep maçı ile galibiyet serisinin başlaması sürpriz olmaz….

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.