Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Az Bulutlu
Sivas
24°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 28°C

Hazırız

26 Şubat 2023 09:53
105
A+
A-

Lige zorunlu olarak verilen ikinci ara sonrasında kırmızı beyazlı temsilcimiz son üç sezondur olduğu gibi üç kulvar için de hazır. Lig, Avrupa Kupası ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon da mart ayını gören Sivasspor deprem arası sonrasında sakat oyuncuların da antrenmanlara başlaması ile birlikte zorlu maçlara hazır gözüküyor. Ancak geçtiğimiz sezonlardan hareketle ben her ara sonrası ümit ve korku arası bir duygu yaşıyorum. Zira geçtiğimiz sezon her araya giderken Rıza Hoca “ara bize iyi gelecek”, dese de her dönüş hüsran olmuştu.

Ülkemizin yaşadığı büyük felaket sonrası liglere zorunlu ara verildi, tam da Sivasspor ritim yakalamış, form tutmuşken. Ara öncesinde Beşiktaş karşısında alınan ilaç gibi üç puan bir tarafa oynanan oyun fantastikti. Bu ara Antep’in ligden çekilmesi sonucunda bizi Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkarmak gibi pozitif yansısa da oynanan oyun inşallah soğumamıştır.

Arada Federasyon Ocak transfer dönemini uzatmasına rağmen Sivasspor ekstra takviye yapmadı. Bunun sebebi ise elinde bulunan 16 yabancı oyuncudan kimseyi gönderemediği için yabancı oyuncu alma şansı yoktu. Kaliteli yerliler için ise transfer sezonu resmen devam etse de fiilen biteli çok oldu zaten. Zorlu üç kulvarda da eldeki oyuncularla devam edeceğiz. Altı numara ve on numara pozisyonunda zorlansak da bu sezon için artık şartlar böyle.

Avrupa Konferans Ligi maçları Mart ayında oynayacağımız en zorlu maçlar olacak. İlk onaltı turuna grup aşamasını lider bitirerek play off oynamadan katılan Sivasspor’un bir tur daha geçmesi hiç kimse için sürpriz değil. Tabi ki rakibin kupanın favorilerinden Fıorentina olduğunu unutmamak lazım. Play off turunda Braga’ya tam yedi gol atarak on altı turuna geldi. Başakşehir’in grubunda ortaya koyduğu oyunla da göz doldurmuştu. Sivasspor’un Fıorentina ile oynayacağı iki maç kendisi açısından olduğu kadar ülke puanı açısından da kritik öneme sahip. Ancak Sivasspor elense dahi buraya kadar gelmiş olması dahi başlı başına bir başarı hikâyesi. Dileğimiz çok daha büyük başarı hikâyesini İtalyan rakibini saf dışı ederek yazması…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
15 Ocak 2023 12:18
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.