Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 17°C

Duygusal Kongre

18 Haziran 2023 09:40
103
A+
A-

Sivasspor tarihinin en ilginç en kayda değer kongrelerinden birisi gerçekleşti geçtiğimiz Cumartesi günü. Ticaret sanayi odasının toplantı salonunda bir devir sona ererken üçüncü nesil iş adamları bayrağı devraldı.  Çeyrek asırdan fazla bir zaman diliminde Sivasspor yönetiminde bulunan Erdal Sarılar ve Mehmet Oflaz ile birlikte 20 yıla yaklaşan bir süre görev alan Erdoğan Bozatlı, Uğur Akkuş, Ömer Sepet, Mehmet Poyraz, Mehmet Ali Topal gibi isimlerde veda etti.

İstikrarın sembolü haline gelen Mecnun Otyakmaz yönetimlerinden sadece Kendisi Bahattin Eken ve Faruk Taşseten gelecek dönemde de Sivasspor yönetiminde olacak.  Değişim böylesine köklü ve kapsamlı olunca genel kurul salonunu duygusallık kapsadı. Başkan Otyakmaz tek liste olarak girdiği genel kurula kürsüye çıktığında Sivasspor’un geliri, gideri,  hedefinden ziyade yol arkadaşları ile olan vedasını anlattı. Konuşmasında zaman zaman kelimeler boğazında düğüm oldu.

Hem Başkan hemde salonda bulunun delegeler ve misafirler Sivas’a ve Sivasspor ruhuna yakışır bir şekilde vefa örneği göstererek onları plaketlerle alkışlarla uğurladı. Aynı alkışlar ve vefa 7 yıl Sivasspor’u çalıştıran Teknik direktör Rıza Çalımbay içinde geçerliydi. Rıza Hocanın deyimi ile birçok ilki başaran Sivasspor vefa göstermede de bir ilki başardı.  Eskiler duygulu ve gururlu bir şekilde salondan ayrılırken Genç işadamlarından oluşan yeni yöneticiler heyecanlı bir şekilde zor bir göreve omuz verdi….

2004 Yılında Sivasspor Başkanlığını divandan devralan Mecnun Otyakmaz ise belki de son kez üç yıllığına genel kuruldan yetki aldı. Yaptığı konuşmada Sivasspor’un yer aldığı her kulvarda amacı Şampiyonluktur sözü ile yine ortaya iddia koydu.  Yeni yönetimdeki İsimler için ise Sivasspor’un ve Sivas’ın geleceği nitelemesi yaparak onlardan beklentinin yüksekliğini ifade etti. Aynı Zamanda yeni yönetiminde tıpkı eskiler gibi kendisinden de sora Sivasspor’a uzun süre hizmet edeceğini öngördüğünü açıkladı.

Kısaca başarı başarısızlık, istikrar ve yenilenme,  vefasızlık ve vefanın bir arada yaşandığı uzun bir sezonun arkasından yapılan genel kurulda bir dönüm noktası tarihe geçti.  Umut edelim ve destek olalım bu dönüşüm başarılı ve olsun…

 

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.