Dolar 32,5990
Euro 34,7845
Altın 2.410,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Az Bulutlu
Sivas
28°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Bravo Başardınız

9 Nisan 2023 17:34
95
A+
A-

Gerçekten Tebrik etmek gerekir Sivas Belediyespor’u tarihinde ilk kez küme düşürdünüz. Kimsenin başaramadığını siz başardınız.

Fiilen sezon başı küme düşen Sivas Belediyespor bu hafta oynadığı Ankaraspor’a da yenilerek matematiksel olarak da küme düştü. Tarihinde ilk kez küme düşen Belediyespor ligin bitimine sekiz hafta kala havlu atarak liglerin en erken küme düşen takımı oldu.

1998-1999 sezonunda Sivasspor, tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandığında ligin bitimine sekiz hafta vardı. Sivasspor’un o gün kırdığı en erken şampiyon olma rekorunu halen kimse kıramadı. O gurur halen biz Sivaslılara ait. Bugün küme düşen Belediyespor da tarihin bir cilvesi olacak ki ligin bitimine sekiz hafta kala resmen küme düştü. Tıpkı Sivasspor’un rekoru gibi bu rekor da uzun süre kırılamayacak cinsten ne yazık ki…

Şimdi bilmeyenlere ilk kez küme düşen Belediyespor’u anlatalım: Sivas Belediyespor 1995 yılında dönemin sendika yönetiminin 4 Eylül Belediyespor’u belediye yönetimine devretmemesi sonucunda; Belediye Başkanı Temel Karamollağlu’nun talimatı ile kuruldu. Kapanmak üzere olan Güven Çayspor devralınarak ismi Belediyespor’a dönüştürüldü. Renkleri Güvenspor yönetiminin ricası üzerine yeşil beyaz olarak kaldı.

Sivas Belediyespor’un o günden sonra yönü hep yukarıya oldu, hiç geri vitese takmadı. İlk başkan olan Halil İbrahim Karademir yönetimi ikinci amatör kümeden aldığı takımı iki yıl içerisinde birinci amatör kümeye çıkararak Mustafa Ulaş yönetimine devretti. 2001 yılında Osman Seçilmiş’in Belediye Başkanı olduğu dönemde oluşturulan Ekrem Çınar Başkanlığındaki yönetim Belediyespor’u Süper Amatör kümeye çıkardı. Mustafa Pakoğlu yönetimi ve Nedim Turgut döneminde de Süper Amatör kümede sürekli zirveye oynayan Belediyespor’u şimdiki Bal Ligi statüsü olan üçüncü lige yükselme gruplarına çıkaran Ethem Doğan başkanlığındaki yönetim oldu.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın ilk dönemi süresince Ethem Doğan başkanlığında Belediyespor sürekli yükselme gruplarında yer alarak üçüncü ligin eşiğinde dolaştı. Doğan Ürgüp döneminin Kulüp Başkanı olan Ahmet Polat yönetimi ise 2010 yılında Belediyespor’u üçün lige çıkarmayı başardı. Böylece Belediyespor o tarihte ilk kez profesyonel liglerde yer aldı. Polat yönetimi kalan dört yıl süresince takımı üçüncü ligde tuttu.

Sami Aydın’ın ikinci döneminin ilk kulüp başkanı olan Turhan Tunahan yönetimi göreve geldiği ilk sezon olan 2014-2015 sezonunun sonunda Belediyespor’u şampiyon yaparak ikinci lige çıkardı. Beş yıl boyunca Turhan Tunahan ve devamında göreve gelen Hasan Karaman yönetimi Belediyespor’u sürekli ikinci lig play off gruplarında mücadele ettirme başarısı gösterdi. O dönemin asıl başarısı Türkiye Kupası’nda Adana Demirspor, Alanyaspor, İstanbulspor, Başakşehir, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türk futbolunun köklü kulüplerinin mağlup edildiği gurur yılları oldu. Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final oynayan ilk ikinci lig takımı olarak diğer kulüplere ilham kaynağı oluşturdu. O yoldan yürüyen Amedspor ve Kırklarelispor aynı başarıyı tekrarladı.

Sürekli üzerine koyarak ilerleyen sistematik başarı ve kurumsal yapı son üç yıldır aşındırıldı. Sonucunda Belediyespor tüm düşüşlere küme düşürecek şekilde sekiz sezondur mücadele ettiği ikinci lige veda etti. 28 yıllık tarihinde ilk kez küme düşmeyi tattı.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.