Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Aslına Rücu

25 Eylül 2021 17:31
181
A+
A-

Geçtiğimiz haftaki yazımızın sonunu Fabrika ayarlarına dönme zamanı diye bitirmiştik ligin 7. haftasında Sivasspor fabrika ayarlarına döndü. Aslına rücu etti. Üst üste ikinci galibiyetini alırken, yenilmezlik serisi beş maça çıktı. Avrupa kupalarının sıkışık takvimi ile sezonu açan Sivasspor lige Konyaspor mağlubiyeti ile başlamıştı. Ardından Trabzon deplasmanındanda eli boş döndü. Daha sonra Göztepe, Fenerbahçe ve Gaziantep karşısında sahadan bir puanla ayrıldı. Hafta için Malatya deplasnında şeytanın bacağını kıran yiğidolar ilk gabiyetini almış kendine gelmişti..

Karagümrük karşılaşması iç sahadada olsına rağmen müsabaka öncesinde kağıt üstünde zor maçlar kategorisinde gözüküyordu. Ancak Sivasspor adeta karşılaşmaya bir sıfır önde başladı. Santra vuruşundan sonra Karagümrük defansının kaleciye verdiği hatalı pası kapan Henrique Kayode’ye alda at dedi, oda onu kırmadı. Lig tarihinin en erken gollerinden birine 56. saniyede imza attı. Bu golden sonra Karagümrük oyunun kontrolünü ele aldı. Sivasspor komple topun arkasına geçerek oynamaya çalıştı. Karagümrük hızlı top çevirdi, ektili hücumlar yaptı. Ahmet Musa ve Pesiç ile pozisyonlarda buldu ama golü bulamadı. İlk yarının duraklama dakikalarında Sivasspor yine kontraya çıktı üçe bir pozisyonda Henrique ceza sahasında topu ezince ilk yarı bir sıfır Sivasspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısana Karagümrüğün risk alması Sivasspor’un temkinli başlaması bekleniyordu. Beklendiği gibi Ilk etkili hucumu yapan Karagümrük takımında Ahmet Musa sert vurdu Kaleci muaamer maçın kırılma kurtarışını yaptı.
Bu pozisyondan sonra bekleyerek değil hücum ederek savunma yapma sıtratejisine geçen Sivasspor sol kanattan Gradelle yüklendi Gradelin sert şutunu Kaleci güçlükle kornere çeldi. Köşe vuruşunu Gradel kullandı son haftaların golcü ismi Gutas durumu iki sıfır yaparak Sivasspor’u rahatlattı.

O dakikadan itibaren gözüktü ki Sivasspor rakip takım analizini çok iyi yapmış. Üçlü savunma oynayan Karagümrük stoperleri çok ağır. Kenarlarda oynayan Ahmet Musa ve Caner Erkin işin savunma tarafında hiç yoklar. Buna karşılık Sivasspor onların boşaltığı alanları kullanmasını çok iyi bildi. Özellikle Henrique ile sağ kanatı felç etti. Ahmet Musa’nın geri gitmemesi üzerine maçın başından itibaren hucumda hiç gözükmeyen Uğur 55’de ilk kez hucuma çıktı her zamanki alışık olduğumuz etkili ortalarından birini yaptı. Ceza sahasında Kayodenin kafa vuruşunu Kaleci güçlüke çeldi tamamlayan Yorge Felix üçüncü golü Karagümrük ağlarına bıraktı..

Bu gol pisikolojik üstünlüğüde Sivasspor’a geçirmiş oldu. Rakip üst üste oyuncu değişikliği yaptı ama toparlamak mümkün olmadı. Malatya deplasmanında yaptıkları gibi bir gol bulup geri dönmeyi düşünen Karagürük arkada açıklar verdi. O açıkları Henrique ile kontra atağa dönüştüren Sivasspor tarihi farka gidecek kadar pozisyon buldu. 70. dadikada Sezonun suskun golcüsü Max Gradel sol kanatan ceza sahasına girdi tam bir Gradel golü atarak Karagümrüğün umutlarını bitirdi.

Son bölümlerde Sivasspor üst üste pozisyonlar bulmaya devam etti. Oyunu şova dönüştürdü ama herkesin bu oyununa gol yakışır dediği Henrique’ye gol attıramada. Karşılaşma dört sıfır tamamlandı. Bu karşılaşmada Sivasspor sezonunun en farklı galibiyetini aldı. Gradel ilk golünü atmış oldu. Üst üste ikinci galibiyet geldi. Sivasspor üç puanı dört golle alarak averaj düzeltti. Hepsinden önemlisi Sivasspor rakiplerine lig yeni başlıyor mesajı verdi.

Bu karşılaşmanın asıl yıldızı ise bana göre teknik ekipdi. Rıza hoca ve yardımcıları rakibi çok iyi analiz etmiş açıklarını oyuncularına ezberletmiş. Kendi elindeki yetenekleri karşıya nasıl bir silaha dönüştürebileceğini çok ince hesaplamış ve sahaya sürmüş. Bu sebeple tebriğin büyüğü onlara lakin; kazınırken küçük bir eleştiri, Hoca 14 – 15 oyuncuyu sürekli sahaya sürerek hazır tutmaya çalışyor. Değişikliklerde bu nedenle hep ayını isimler üzerinden yapılıyor. Ancak ne varki genç oyuncularda süre aldıkları zaman hazırlanıp oyuncu olabiliyor. Maç dört sıfıra gitmişken yapılan değişikliklerde her zaman ki oyunculara değilde Kerem Atakan Keskin gibi genç oyunculara şans verse sanki daha iyi olurdu diye düşünüyorum… Her neyse şimdi bu galibiyetin tadını çıkarma zamanı. Tebrikler Aslan parçaları, darısı Beşiktaş maçına…

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Nisan 2024 09:11
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.