Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Avrupa Aşkı

3 Mayıs 2021 19:44
265
A+
A-

Bizim ligimizde Avrupa kupalarına giden Anadolu takımları bir sonraki sezon malesef Kümede kalmak için mücadele verir. Değil Anadolu takımları bu Sezon proje takımı olan Başakşehir’in başınada geldi. Sivasspor bu kötü inanışı terse çevirmeye çalışıyor. Avrupa kupalarına istikrarlı bir şekilde katılma peşinde. Bu sezon bunu başarmak için: Hatay ve Alanyaspor’un mağlup olduğu haftayı mutlaka galibeyetle kapatmamız gerekiyordu. Galibiyetle kapatmalıydık çünkü Avrupaya giden yol büyük oranda bu üç puandan gçecekti. 15 Haftadır yenilgi yüzü görmeyen, içeride, dışarıda galibiyet için mücadele eden Sivasspor’un bu gücüde vardı. Lakin diğer tarfta ise Süper lig tarihi boyunca Sivasspor’a ters gelen Gaziantep vardı.

Sivasspor ne zaman zirveye oynasa Gaziantep çelme taktı. Üç sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor’un kırılma maçları hep Gaziantepspor’a karşı oldu. 2007 – 2008 Sezonunda Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor ligin tozunu aterken Şampiyonluğa giden yolun son virajında Antep’e 2 -1 mağlup olmuş ve Şampiyonluktan olmuştu. Geçtiğimiz sezon yine Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gittiğimiz Antepten beş gol yiyerek dönmüştük. Maç öncesi kafalarda hep bu deli sorular, kötü hatıralar canlandı.

Maçın başlama düdüğünün çalması ile birlikte ise puslu hava dağıldı, yerini umut kabladı. Sivasspor öyle bir başladıki Antep’e adeta top göstermedi. Ilk yarı boyunca Antepspor Sivasspor ceza sahasına giremedi. Anteptepten alınacak üç puanın bilincinde olan Rıza Çalımbay’ın yiğidoları sezonun en güzel oyunlarından birini oynadı. Ayağa iyi çıktı, hızlı pas yaptı, etkili hucumlar gerçekleştirdi. Yatabare’nin yokluğunda iki kişilik oynayan son haftaların suskun ismi Gradel rakip kaleyi bir yokladı, iki yokladı üçüncüde harika bir golle Sivasspor’u bir sıfır öne geçirdi.

İkinci yarıya da vites düşürmeden başlayan Kırmızı beyazlı ekip on dakika sonra anlamsız bir şekilde topu rakibe vermeye ve geri çekilmeye başladı. İlk yarı geçiş oyununu kusursuz oynayan Sivasspor ikinci yarıda skoru korumakla hücum etme arasında bocaladı ve kafalar karıştı. Böyle olunca Topla oynama üstünlüğü rakibe geçti. Rıza hoca gelenkselleştirdiği gibi ilk hamle yapma şansını yine rakibe bıraktı. Antep’in hamlesinden sonra yine kılasikleştiği üzere, Erdoğan’ın yerine Boyd, Kayode’nin yerine Koneyi sahaya sordü. Antep ataklarının bunalttığı 80. dakikadan sonra ise skor’u tutma adına doğru bir hamle yaparak Glaudemir’in yerine Cofi’yi oyuna aldı.

Malatya maçında olduğu gibi yine bir attı üç puan aldı. Kritik maçı kazanan taraf oldu. Kötü istatistiği terse çevirmekle kalmadı seri bozma rövanşınıda vermemiş oldu. İlk yarıda Gaziantepspor Sivas’a 15 maçlık yenilmezlik seri ile gelmiş, Sivasspor galip gelerek serisine son vermişti. Kaderin cilvesine bakınız ki bu defada 15 maçlık yenilmezlik serisi ile Antepe giden Sivasspordu. Sivasspor serisini bozdurmadı. Yenilmezlik ünvanını 16 maça çıkararak Avurupadaki tek rakibi İnter’e bir maç daha yaklaştı. Avrupa iddiası için sonderece önemli bir müsabakadan galip ayrılarak alkışı hak etti.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
4 Şubat 2023 19:51
30 Ocak 2023 06:35
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.