Dolar 32,5280
Euro 34,6314
Altın 2.493,56
BİST 9.586,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Az Bulutlu
Sivas
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 22°C

İlaç İlaç

4 Şubat 2023 19:51
111
A+
A-

Alanyaspor, Gaziantepspor hatta kaybedilen Adana Demirspor karşılaşmalarında ortaya konan oyun beğeni toplamış, takdir almış, puan olarak da karşılığını haneye yazdırmıştı. Üç maçlık etkili performans zorlu Beşiktaş karşılaşması öncesinde umutları yeşerten etkendi. Karşılaşmanın aylar sonrasında 4 Eylül Stadyumunda oynanması ise takımın taraftarla buzları eritmesi anlamında ayrı bir heyecan uyandırdı. Müsabaka öncesinde can sıkan tek konu Mustafa Yatabare’nin sakat olmasıydı. Yatabare’nin sakatlığı ister istemez gözleri yeni transfer Caicedo’ya çevirdi.

Daha Sivas’ta bir hafta geçirmeden Caicedo kendisini ilk onbirde buldu. Sivasspor son haftalarda olduğu gibi maça iştahlı başladı. Rakip kaleyi ilk dakikalardan itibaren yoklamaya çalıştı. O yoklamalardan birinde Necip’le ile ikili mücadeleye giren Caicedo aldığı darbe sonucu sakatlık yaşadı. Maça devam etse de kimse beklediği gibi bir şey görmedi. İlk yarıyı dahi tamamlayamadan oyundan çıkmak zorunda kalan Caicedo karşılaşmanın tek golünün asistini yapmayı başardı. 23. dakikada gelişen Sivasspor atağında soldan gelen topta sırtı dönük duvar oldu ve topu kendisi gibi yeni transfer olan Saiz’in önüne bıraktı. O da üzerine düşeni yaparak Sivasspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Caicedo’nun aksine Saiz tribünlerden tam not alacak şekilde oynadı. Hücumda topları etli kullandı, savunmaya yardım etti. Kazandırdığı penaltı kıl payı ofsayt kararına kurban olsa da Saiz neden transfer olduğunu Beşiktaş maçında yiğidolara gösterdi. Sivasspor’un Cofie, Carissis, Hakan’dan oluşan orta saha üçlüsü yine son derece yüksek tempoda maç çıkardı. Rakibi döndürmedi, temaslı oynadı, sahip oldukları topları isabetli kullandı. Sezon başından itibaren taraftara saç baş yolduran Gradel ise Alanya’da kaldığı yerden devam etti, son derece iştahlıydı.

Sivasspor Beşiktaş’a karşı sıradan bir Anadolu takımına karşı oynar gibi oynadı. Sağdan, soldan, ortadan her mevkiden rakibini tehdit eden etkili ataklar yaptı. Rakibine neredeyse hiç pozisyon vermedi. Beşiktaş ilk pozisyonunu 84. dakikada bulabildi, o da Sivasspor skoru koruma iç güdüsüyle geri çekildiği için. Kırmızı beyazlı ekip bloklar arasını hiç açmadı, iyi yardımlaştı. Oyun boyunu uzatmadı. Pozitif futbolunun sonucunu da alarak Teknik Direktör rıza Çalımbay’a doğum günü hediyesi olarak üç puan kazandı.

Antep ve Alanya deplasmanlarından alınan puanlardan sonra Beşiktaş’tan alınan bu üç puan yiğidolara ilaç gibi geldi. Sezonun başından itibaren düşme çemberinin içinde olan Sivasspor potanın dışına çıkarak nefes aldı. Tribünlere gelen beş bine yakın taraftar hem oyundan memnun kaldı hem de uzun süre görmediğimiz şekilde takımına destek verdi. Bu oyun anlayışı devam ederse Sivasspor fabrika ayarlarına dönmüş olacak. Üç kulvarda Mayıs sonunu görme ihtimali şimdiden nabızları hızlandırdı.

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
18 Haziran 2023 09:40
3 Haziran 2023 15:14
9 Nisan 2023 17:34
26 Şubat 2023 09:53
30 Ocak 2023 06:35
15 Ocak 2023 12:18
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.